loading

Zaživeo Tepih servis Radević kod Kraljeva

https://www.srbizasrbe.org/dali-ste-nam-hleb-u-ruke-nase-je-da-radimo-domacinski%cb%ae-zaziveo-tepih-servis-radevic-kod-kraljeva/

https://www.srbizasrbe.org/dali-ste-nam-hleb-u-ruke-nase-je-da-radimo-domacinski%cb%ae-zaziveo-tepih-servis-radevic-kod-kraljeva/


Poštenje, veliki rad, rodoljublje, brojno potomstvo – sve ove osobine krase porodicu Radević iz Metikoša kod Kraljeva. Stoga je bilo pravo zadovoljstvo pomoći im u razvijanju posla sa servisom za pranje tepiha koji su pokrenuli. Učinili smo to nabavkom mašina za pranje tepiha, konkretno centrifuge za tepihe, mašine za dubinsko čišćenje i četkare za pranje tepiha. Ukupna vrednost pomoći je 600.048 dinara.
Vredi se prisetiti njihove priče. Slavko Radević je 1991. godine iz Rožaja došao u Metikoše. Smatrao je svojom patriotskom dužnošću da formira višečlanu porodicu, što je i uradio. On i supruga Danijela izrodili su petoro dece – Andriju (19), Petra (18), Nadu (17), Dunju (14) i Nedu (12). Pre godinu dana dobili su još dvoje dece, blizance Stefana i Đorđa.

Jeste poteško, ali guramo. Pomažu deca. Kad smo dobili blizance, rešio sam da je vreme da otvorimo nešto svoje. Iza kuće smo napravili perionicu gde peremo tepihe, ćebad, prostirke… Evo vidite koliko sada tepiha ima, razvijamo posao. Verujte da vaša pomoć neće biti neiskorišćena – rekao nam je Slavko.

.

I zaista, u odnosu na prvu posetu sada je bilo daleko više tepiha na pranju što nas je jako obradovalo. Godinama se ovaj požrtvovani otac bori za svoju decu. Dugo je radio treću smenu na autobuskoj stanici, pa u perionici i sada, napokon, u svojoj perionici.

Ovo sam samo od mog oca mogao da očekujem, hvala vam, dobri ljudi. Dali ste nam hleb u ruke i naše je sada da radimo domaćinski. Moram vam preneti i zahvalnost mojih sestara i majke iz Rožaja. Zvale su me i molile da to prenesem – dodaje Slavko.

Da je u pitanju jedna istinski divna porodica, uverio bi se svako ko zakorači u njihov dom, a to potvrđuje i veliki broj pozitivnih reakcija koje smo dobili putem interneta od Slavkovih komšija, prijatelja, kolega, drugova iz vojske i drugih koji su imali priliku da ga nekad u životu upoznaju. Prisetimo se i njegovih reči iz naše prve posete:

Svi osuđuju višedetne porodice, da su deca nevaspitana itd. Mene bole takve reči jer nije tako i sve bih za decu dao. Kuću i pokućanstvo imamo, samo želimo da živimo od svog rada. Ja sam patriota i evo moram vam se pohvaliti da mi ćerka Dunja trenira rukomet samo dve-tri godine, a da je već na spisku na reprezentaciju.

POMOĆ

KraljevoSrbi za Srbe

ЋИРИЛИЦА