loading

ZAVRŠETAK KUĆE ZA DEVETORO SJAJNE DJECE

https://www.srbizasrbe.org/zavrsetak-kuce-za-devetoro-sjajne-djece-sedam-kcerki-i-dva-sina-u-kuci-porodice-mircic-iz-bronzanog-majdana/

https://www.srbizasrbe.org/zavrsetak-kuce-za-devetoro-sjajne-djece-sedam-kcerki-i-dva-sina-u-kuci-porodice-mircic-iz-bronzanog-majdana/


Banja Luka ove godine kreće u još jednu humanu misiju, a to je da porodicu Mirčić iz Bronzanog Majdana konačno uselimo u njihov novi dom!Porodica Mirčić iz Bronzanog Majdana broji deset članova. Majka Milena nezaposlena je i osim brige o djeci, uzgaja par domaćih životinja i gaji baštu. Djeca, redom, su: Svjetlana (26), Slaven (24), Dijana (22), Tatjana (21), Danijela (19), Slavica (18), Milica (16), Ivana (12), Srđan (9), od kojih troje najstarijih radi i tako pomaže majci, dok se ostali još uvijek školuju.

Nas deset spava u dvije sobe. Najviše bih voljela da nam se kuća završi pa da se možemo preseliti i osloboditi se, čak i tih najmanjih troškova stanarine. Znate, ipak je drugačije kad ste na svome – kazala je Milena.

Milena dobija socijalnu pomoć, kao i dječiji dodatak ali to ne pokriva sve troškove ove desetočlane porodice. Žive kao podstanari, a prije nekoliko godina uz pomoć drugih organizacija izgrađena im je kuća nedaleko od trenutne, međutim tu je bio kraj. Radovi su stigli do stolarije a kako Milena kaže, i to im je bilo obećano ali nije ispunjeno.

S obzirom da najveća želja, kao i potreba, i majke i djece jeste da se usele u novu kuću, gdje će imati odvojene sobe i napokon živeti komfornije, kako i dolikuje ovoj vrijednoj porodici, smatramo da bi to trebali da zajedničkim snagama pomognemo.

POMOĆ

Banja LukaSrbi za Srbe

ЋИРИЛИЦА