loading

Uz pomoć SRBA za SRBE spremno dočekali osmog brata u novoj kući u Kniću

https://www.srbizasrbe.org/s-balonima-i-osmesima-spremno-docekali-osmog-brata-u-novoj-kuci-u-srcu-sumadije/

https://www.srbizasrbe.org/s-balonima-i-osmesima-spremno-docekali-osmog-brata-u-novoj-kuci-u-srcu-sumadije/


U našem narodu porodice sa sedmoro dece su prava retkost. Šta tek reći za one sa osmoro? Nedović Kristina (15), Milica (14), Aleksandar (11), Anđela (9), Nikolina (8), Dunja (7) i Lazar (2) s lepim balonima i širokim osmesima dočekali su osmog brata – novorođenče Nikolu. Da sve bude bolje nego ikada ranije, pobrinula se Humanitarna organizacija Srbi za Srbe koja je neposredno pred njegovo rođenje završila dogradnju kuće za ovu vrednu i vedru porodicu!Sve se poklopilo da dolazak malog Nikole u njihovom domu u selu Pretoke kod Knića protekne nezaboravno. Apel se raširio, donatori su se odazvali, majstori su vredno radili i, uz pomoć neumornog oca, ova deca su dobila dve nove sobe i, po prvi put, funkcionalno kupatilo. Kada smo došli zatekli smo domaćina Sašu (37) u radovima na sušari koju grade u dvorištu. Pogledao nas je i, uz uzdah olakšanja, zagrlio:

Hvala vam, sve je sjajno. Dobili smo dve potpuno opremljene sobe, krov, kupatilo… Stvorio se prostor za još jednu sobu koju ću polako da sređujem. Pa šta da kažem?

Ovakve porodice su važne kao svetionici u vreme kada nas je zbog bele kuge iz dana u dan sve manje. Najmanje što možemo jeste da ih, bez osuđivanja, podržimo.

Istina je da smo najbrojnija porodica ovde, ali u Opštini Knić ima jedna sa još više dece. Sad nam beže za dvoje dece – iskazao je otac kroz osmeh vedar duh koji ih krasi.
POMOĆ

KnićKragujevacSrbi za Srbe

ЋИРИЛИЦА