loading

Uvek je teško suočiti se sa surovim uslovima u kojima pojedina deca odrastaju

https://www.srbizasrbe.org/kilo-pasulja-za-njih-je-bogatstvo-a-misevi-po-kuci-svakodnevnica/

https://www.srbizasrbe.org/kilo-pasulja-za-njih-je-bogatstvo-a-misevi-po-kuci-svakodnevnica/


Uvek je teško suočiti se sa surovim uslovima u kojima pojedina deca odrastaju. Takav je slučaj i sa porodicom Lončina iz Klupaca pokraj Loznice. Žive u kući koju su dobili, ali neophodno je još puno toga uraditi da bi ova samohrana majka i tri divne ćerkice imale koliko-toliko normalne uslove. Trenutno im je najveći problem masovna pojava miševa u kući!

Majka Dragica ima neki endem ispod oka za koji još uvek nije utvrđeno šta je, ali sumnjaju da je tumor:

Uskoro idem na snimanje, pa ćemo videti šta je. Možda ću na operaciju. Endem je nekad manji, a nekad mi zatvori i celo oko. Zbog toga me boli glava i slabije vidim. Sve je počelo s nesvesticama – kaže Dragica.

https://www.srbizasrbe.org/kilo-pasulja-za-njih-je-bogatstvo-a-misevi-po-kuci-svakodnevnica/

Kuća u kojoj žive je u lošem stanju. U jednoj sobi je sve od trske bilo, pa je plafon pao dok je jedna od ćerki spavala u njoj. Tada su, uz pomoć dobrih ljudi, to malo zakrpili i sredili. Deluje prosto nestvarno da u takvim uslovima izrastaju tri sjajne i talentovane devojke – Adriana (11), Ivana (13) i Gordana (14).

One su moj ponos. Odlične su učenice, pevaju, pišu, radosne su, pametne, posebne i, Bogu hvala, zdrave. Učim ih da ne treba da se stide da prime pomoć, sramota je samo ukrasti. Možda će jednog dana i one biti u prilici da pomognu drugima – dodaje njihova majkaIako oskudevaju u mnogim stvarima, majka Dragica se trudi da račune redovno podmiruje. Nažalost, priznaje da nema odakle da spremi Adrianu da ode na rekreativnu kao sva druga deca:

Pričam sve kako jeste. Kroz život sam uvek išla istinom, pa kako bude. Najviše bih volela da, pored kuće, sredim plac da mogu nešto da zasadim i radim. Ja sam dete sa sela i umem. Evo i deca rastu, pa nek idu da prodaju. Nisam se školovala za direktora, hoću od svog rada i onog što znam da živim!POMOĆ

KlupacLončinaLoznicasamohrana majkaSrbi za Srbe

ЋИРИЛИЦА