loading

Ujedinjeni oko humanosti i fudbala

https://www.mladiniksica.me/ujedinjeni-oko-humanosti-i-fudbala/

https://www.mladiniksica.me/ujedinjeni-oko-humanosti-i-fudbala/


Grupa navijača Čelika okupljena ne samo oko ljubavi prema fudbalskom klubu, već i oko želje da pomognu drugima odlučila je da osnuje Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi “Fap mašina”. Iako je fudbalski klub iz Nikšića ugašen, ideja za osnivanjem Udruženja proistekla je, kako kaže Mrdelja Čvorović, iz želje da pokažu i dokažu humanost, ali i da to bude početak vraćanja u život kluba za koji navijaju.


“Plan je od starta bio da osnujemo društvo, u nadi da pokrenemo što više mladih ljudi da se zainteresuju za davalaštvo. Pored humanosti, javila se ideja i sa nekog drugog aspekta, onog sportskog, da se ne zaboravi Čelik i njegovi simpatizeri, koji smo i mi sami, osnivači, bivši igrači i navijači tog kluba koji trenutno nije na fudbalskoj mapi. Ugašen je, nadamo se da je ovo početak reinkarnacije Čelika”, kaže Čvorović.

Ističe da prvu akciju dobrovoljnog davanja krvi kao klub planiraju za 5. oktobar, te poziva sve ljude kojima je humanost i fudbal na srcu da im se pridruže.
“Zbog situacije izazvanom korona virusom odlučili smo da odmah po osnivanju organizujemo akciju doborvoljnog prikupljanja krvi. Do sada nam se javilo oko 35 onih koji bi to uradili, iako ima još nepunih 20 dana do akcije, vjerujemo da će ih biti još toliko. Još nijesmo krenuli sa učlanjivanjem, primarno je da organizujemo akciju. U svemu ovome posreduje Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić”, poručuje Čvorović.
Da bi razbili uvrženo mišljenje o navijačima, “Fap mašina” je imala dodatni motiv da se udruži i formira klub. Udruženje je osnovano i iz principa , kako Čvorović dodaje: “Što nas je više – to bolje”. Do sada je i sam krv dao 15 puta, a da počne sa dobrovoljnim davalaštvom odlučio se sa 18 godina.
“Prvi put sam krv dao krajem 2014. godine u okviru akcije, a poslednji put prije mjesec dana. Želja je oduvijek bila prisutna, pošto je i moj otac dobrovoljni davalac, samo sam čekao da steknem uslov za to, da napunim 18 godina”, kaže Čvorović.

POMOĆ

Crna GoraMLADI NIKŠIĆANikšić

ЋИРИЛИЦА