loading

U sklopu obeležavanja Dana borbe protiv siromaštva, Crveni krst u Čačku podelio pakete korisnicima

http://www.glaszapadnesrbije.rs/301829/U-sklopu-obelezavana-Davna-borbe-protiv-siromastva-CRveni-krst-u-Cacku7-odelio-pakete/

http://www.glaszapadnesrbije.rs/301829/U-sklopu-obelezavana-Davna-borbe-protiv-siromastva-CRveni-krst-u-Cacku7-odelio-pakete/


Dodeljeni paketi sadrže deset osnovnih životnih namirnica,

Podela paketa korisnicima Crvenog krsta, Foto: GZS

to su trajni suhomesnati proizvodi, slatko-slani i konditorski proizvodi i sladoledi .

Zoran Špajaković, dugogodišnji donator je deo trpeze svoje porodične krsne slave Sveti Tomo podelio sa korisnicima narodne kuhinje, a imajući u vidu da se slava poklapa sa Danom borbe protiv siromaštava, ujedno je obeležio i ovaj dan.

 

Zoran Špajaković, dugogodišnji donator

„Mi smo pomagali Crveni krst i narodnu kuhinju u ratnim i posleratnim godinama, kada je bilo mnoštvo izbeglica i kada je kuhinja jedva sastavljala kraj sa krajem i bila prd zatvaranjem. Smatrali smo da je taj period prošao, ali eto, opet su došle teške godine kada mnogi ostaju bez posla ili manje zarađaju, da kolko-toliko pomognemo i izađemo u susret ugroženima”, rekao je Zoran Špajaković, koji već 20 godina pomaže ovu organizaciju.

 

Biljana Davidović, Crveni krst Čačak

„Nama je pored lokalne samouprave i Crvenog krsta Srbije, kao najsigurnijih izvora prihoda, ova docanija veoma značajna. Danas obeležavamo Svetski dan gladnih pod sloganom „Zajedničkim snagama protiv siromaštva” sa ciljem iskorenjena i socijalne pravde za sve. Mi smo jedna velika porodica i brinemo za 700 korisnika od kojih je 220 dece. Teške su životne priče, utvrdili smo da su najugroženija kategorija deca, samohrane porodice, nosioci porodičnog gazdinstva koji nisu aktivni. Naši stalni partneri su centar za socijalni rad, patronažne službe, predsednici mesnih zajednica. Takođe, sami obilazimo sva područja našeg grada. Mogu posebno da istaknem odeljenje civilne zaštite Čačka, policijsku upravu i odeljenje komunalne policije koji nam svesrdno pomažu u radu ”, kazala je Biljana Davidović, predsednica Crvenog krsta u Čačku.

 

 

Bratislav Zečević, načelnik Odeljenja civilne zaštite Čačka

„Crveni krst je deo sistema civilne zaštite i veoma su značajni u svakoj vanrednoj situaciji, a mi smo tu da pomogbnemo njima u podeli hrane, dostavljanju lekova i drugih potrepština tako da ovo nije naša prva saradnja , već i u zimskom periodu stižemo do najudaljenijih mesnih zajednica i domaćinstava na teritoriji grada Čačka. Uvek ćemo izlaziti u susret Crvenom krstu”, obrazložio je Bratislav Zečević, načelnik odeljenja civilne zaštite u Čačku.

 

Zbog epidemije, izvršena je adaptacija unutrašnjeg dela Narodne kuhinje .

GZS

POMOĆ

Čačakcrveni krstGlas zapadne Srbije

ЋИРИЛИЦА