loading

U okviru Specijalne olimpijade Srbije, Vanja Grbić posetio Čačak

http://www.glaszapadnesrbije.rs/151275/U-okviru-specijalne-olimpijade-Srbie-Vana-Grbic-posetio-skolu-1.novembar/

http://www.glaszapadnesrbije.rs/151275/U-okviru-specijalne-olimpijade-Srbie-Vana-Grbic-posetio-skolu-1.novembar/


U skladu sa poštovanjem propisanih mera usled epidemije vrusa korona u Čačku

Vanja Grbić, proslavljeni srpski odbojkaš, Foto: GZS

je održan odbojkaški turnir, u okviru Specijalne olimpijade Srbije. Učestvovali su takmiačari iz svih gradova , podeljeni u muške i ženske ekipe.

 

Aleksandar Stanojević, načelnik Odbora Specijalne olimpijade Srbije

„Ono što želim da nasglasim je da se mi uvek dobro osećamo u Čačku, odlični ste domaćini. Škola „1.Novebmbar”oduvek je davala dobre sportiste, ali ima i odlične uslove za igranje. Ova sala je odlična za ovaj značajan turnir, što je nama jako bitno jer se trudimo da se ova deca što više socijalizuju .Nama je oisnovni cilj da se ova deca bave sportom. Inače, sa školom „1.Novembar” sarađujemo već 20 godina i ova škola iznedrila je veliki broj olimpijaca, ne samo u odbojci već i u fudbalu i atletici”, rekao je načelnik Odbora Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević.

 

Odbojkaški turnir u Specijalnoj školi „1.Novembar”

Odbojkaški turnir Specijalne olimpijade Srbije okupio je šest muških i šest žeskih timova iz Pirota, Zrenjanina, Pančeva i Čačka.

 

David Memetović, OK „Mladost”, Pirot

„Dolazim iz Pirota, treniram u klubu „Mladost”imam 18 godina i ovo mi je prvi boravak u Čačku. Učestvovao sam i ranije na takmičenjima, trenirab odbojku od skoro i jako mi se sviđa. Nastaviću i dalje, ne toliko zbog rezultata, koliko zbog druženja sa vršnjacima”, rekao je David Memetović , takmičar iz Pirota i stalni učesnik Specijalne olimpijade.

 

 

Odbojkaški turnir u sklopu Spcijalne olimpijade Srbije posetio je i proslavljeni srpski odbojkaš Vanja Grbić. U dresu reprezentacije osvojio je 14 medalja i proglašen je za najboljeg igrača Evrope 2000.godine. Aktivcan je u Specijalnim olipijadama na svetskom nivou od 2011.godine.

 

 

„Čačak je jedan od glavnih regrutnih centara za decu Specijalne olimpijade, u svim sportskim disciplinama. Jako mi je drago da je napravljena ova sala, tako da deca mogu da uvrste sport u svakodnevne aktivnosti. Upravo ta asimilacija, spajanje i socijalizacija značajno pomaže deci Specijalmne olipmijade , da mogu da se integrušu u društvo, jer već od starta kreću sa velikim hendikepom. Oni žive u zatvoru bez rešetaka, nisu ni blizu svih mogućnosti koja imaju deca iz masovne populacije i ovakve prilike integracije njima izuzetno znače u smislu potvrde onoga što su oni kao ličnosti i neko ko ima tu privilegiju da doprinese promociji svojoj zemlji. Iskreno, puno sam stvari naučio kroz Specijalnu olimpijadu. Ova deca imaju iskonsku iskrenost, presrećni su kada su na terenu. I svi mi vrlo često zaboravljamo koliko smo srećni što smo u mogućnosti da sve radimo”, obrazložio je Vanja Grbić.

POMOĆ

ČačakGlas zapadne SrbijeVanja Grbić

ЋИРИЛИЦА