loading

U Čačku održana humanitarna akcija „Imam – ne treba mi”

http://www.glaszapadnesrbije.rs/610047/U-cacku-odrzana-humanitrna-akcija-Imam-ne-treba-mi/

http://www.glaszapadnesrbije.rs/610047/U-cacku-odrzana-humanitrna-akcija-Imam-ne-treba-mi/


Povodom Svetskog dana siromaštva Osnovna škola za obrazovanje odraslih organizovala je humanitarnu akciju pod nazivom „Imam – ne treba mi”. Ova obrazovna ustanova bavi se osnovnim obrazovanjem lica koja imaju navršenih 15 godina. Obzirom da ova obrazovna ustanova radi sa licima romske nacionalnosti, česti su problemi materijalne prirode, jer škola radom na terenu ima uvid u način života Roma i njihove problematične situacije.

„Mi smo došli na ideju da putem ove humantarne akcije pomognemo našim polaznicima, njihovim porodicama, ali i svima drugima kojima je ta pomoć neophodna. U startu smo dobili podršku načelnice školske Uprave MO, Slađane Parezanović, zatim KUD „Abrašević”, i brojnih drugih ljudi dobre volje su se priključili akciji,a koji su već od ranog jutra donosili staru garderobu, obuću, knjige i igračke”, rekla je direktorka OŠ za obrazovanje odraslih Snežana Kujundžić.

U humanitarnoj akciji „Imam , a ne treba mi”, učestvovali su svi profesori ove Osnovne škole.

„Mi zaista radimo sa ljudima, kojima je pomoć neophodna. Ulazili smo u njihove domove, oni imaju strah i bojazan jer nemaju završeno osnovno obrazovanje i njima treba velika podrška i neko da ih ohrabri . Mi smo uvek tu za njih i da ih saslušamo i da ih podržimo i da im na bilo kakav način pomognemo. Verujte, užasan je osećaj kada vidite da nemaju gde da spavaju, to su mnogočlane porodice koji žive u vrlo teškim uslovima, a opet svi su uvek nasmejani. Ponekad dođu sa decom u školu, jer nemaju gde da ih ostave, pa smo i nastavnici i vaspitači i bukvalno drugi roditelji”, priča profesor engleskog jezika Tanja Vučićević.
Među današnjim brojnim donatorima svoj doprinos dalo je i Udruženje Roma „Gipsy team”.

 

Gradimir Radosavljević i Tanja Vučićević

„Učestvujemo u humanitarnim akcijama već šest godina, danas smo doneli odeću, obuću, posteljinu i sve što je neophodno za decu i odrasle i rado smo se odazvali. U našem gradu ima dosta ugroženih porodica, i mi se trudimo da pomognemo koliko je u našoj moći d deca imaju pristojan život, da idu škole, da rade i budu nezavisni i spremni da se bore u životu”, rekao je predsednik Udruženja Roma Gradimir Radosavljević „Gipsy team”.

Akciji se odazvao i veliki broj vrtića, osnovnih i srednjih škola.

GZS

POMOĆ

ČačakGlas zapadne SrbijeHumanost na delu

ЋИРИЛИЦА