loading

Turisti spasili srndaća koji je upao u prazan bazen

http://www.glaszapadnesrbije.rs/951657/Na-Tari-rendzer-i-turisti-spasili-srndaca-koji-je-upao-u-bazen/

http://www.glaszapadnesrbije.rs/951657/Na-Tari-rendzer-i-turisti-spasili-srndaca-koji-je-upao-u-bazen/


Prilikom boravka na Tari nekoliko mladića i devojaka iz Beograda i Novog Sada tokom šetnje obalama Zaovinskog jezera naišlo je na srndaća zarobljenog u dubokom, praznom bazenu i odmah su obavestili nadležene rendžere koji su izašli na lice mesta, prenosi agencija RINA.„Pretpostavljamo da su srndaća napali psi lutalice i da je on u tako nezahvalnoj situaciji skočio u prazan bazen koji se nalazi ispred njega. Kad smo došli videli smo da je srndać bio vidno izmoren i potpuno malaksao. Spustio sam se merdevinama u bazen dubine oko pet metara i uz pomoć nekoliko mladića uspeli smo nesrećnu životinju da izvičemo napolje“, rekao je za RINU rendžer Žarko Đurić, koji je spasao srndaća.

Uplašenu životinju smestili su u obližnju štalu, kako bi se malo oporavila.

„Reč je o mladom srndaću, tek su rogovi počeli da mu rastu. Vrlo brzo se oparavio i za samo nekoliko dana vratio se u prirodu“, rekao je Žarko.

U tom području postoje tri velika bazaena, koja su se koristila za potrebe hidroelektrane, na dnu se nalazi dosta granja i pruća, tako je srndaća prvo spasilo čudo, a onda i sreća da naiđu turisti koji su pozvali nadležne.

POMOĆ

Bajna BaštaGlas zapadne SrbijeTara

ЋИРИЛИЦА