loading

Trojka iz bloka za novi dom porodice Anđelić iz Prijedora

https://www.srbizasrbe.org/prijedorcani-u-novoj-misiji-trojka-iz-bloka-za-novi-dom-porodice-andjelic-iz-prijedora/

https://www.srbizasrbe.org/prijedorcani-u-novoj-misiji-trojka-iz-bloka-za-novi-dom-porodice-andjelic-iz-prijedora/


Nakon uspješno realizovanih prošlogodišnjih projekata isporuke pomoći porodici Gačić iz Budimlić Japre, kojima je kupljena i u potpunosti renovirana i opremljena kuća, te porodici Radlović iz Prijedora kojima je renovirana kuća i opremljene dječije sobe, Prijedorčani kreću u novu akciju.Naime, kroz sportsko-humanitarni turnir Trojka iz bloka, imamo u planu da pomognemo šestočlanoj porodici Anđelić iz Trnopolja u rješavanju stambenog pitanja!

Otac Zoran (42), majka Dragana (34), sin Dejan (15), kćerka Dušanka (12) te blizanci Nikola i Nemanja (7) godinama se potucaju kao podstanari, pokušavajući skupiti dovoljno novca da ostvare samo jednu želju – da imaju siguran krov nad svojom glavom. Prošle godine su uspjeli podići kredit, te kupiti imanje sa trošnom kućicom koju su planirali da renoviraju i pretvore u svoj novi dom.

Budući da ni jedan od roditelja nije zaposlen, a svoju porodicu izdržavaju isključivo baveći se poljoprivredom i stočarstvom, još uvijek nisu uspijeli u naumu da renoviraju kuću. Kažu, imaju dovoljno da obezbjede osnovno za izdržavanje šestočlane porodice, ali nemaju koliko je potrebno da se kuća u potpunosti rekonstruiše i pripremi za život, obzirom da je potrebno sprovesti cvjevovod od postojećeg bunara da bi kuća dobila vodu, napraviti septičku jamu, rekonstruisati kompletan krov i podići jedan sprat kuće, zamijeniti kompletno stolariju (unutašnju i vanjsku), te opremiti namještajem i pokućstvom kuću da bi bila adekvatna za život. Gruba procjena za izvođenje ovih radova iznosi oko 40.000 KM.

POMOĆ

DijasporaPrijedorSrbi za Srbe

ЋИРИЛИЦА