loading

TOKOM COVID 19 KRIZE PODRŠKA STIŽE U 8 PRIHVATNIH CENTARA

https://www.divac.com/

https://www.divac.com/


Beograd, 15. 8. 2020. U okviru projekta Podrške potrebama migrantske populacije u suočavanju sa kovidom 19 u Srbiji Fondacija Ana i Vlade Divac je tokom prethodna četiri meseca obezbedila higijenska sredstva za mesečne potrebe 2.000 ljudi u 8 prihvatnih centara (Kranjača, Šid Stanica, Šid Adaševci, Preševo, Vranje, Subotica, Kikinda i Sombor).Četiri hiljade zaštitnih maski, koje su stigle do korisnika svih prihvatnih centara i lokalnog stanovništva, šili su migranti su prihvatnim centrima Šid Stanica, Krnjača i Bujanovac.

Volonteri Fondacije su deci koja se nalaze u prihvatnim centrima držali online časove matematike, engleskog jezika i srpskog jezika.

Trenutno u 16 prihvatnih centara u Srbiji boravi 4.250 migranata dok je u aprilu ove godine u centrima boravilo 8.900 migranata.

“Lokalna udruženja i stanovništvo bilo je veoma zahvalno za maske koje su i dalje svima neophodne kako bi se zaštitili od koronavirusa. Drago nam je da deca mogu da imaju dodatne aktivnosti i sadržaje u centru, online časove i igre na otvorenom”, izjavio je Uroš Delić, menadžer projekta u Fondaciji Ana i Vlade Divac.

U okviru istog projekta podeljeno je 250 porodičnih paketa sa društvenim igrama kao i lopte za rekreaciju na otvorenom u dva prihvatna centra – Krnjača i Šid Stanica u kojima borave porodice sa decom. Cilj je da se sportskim i zabavnim aktivnostima dani u centru učinine vedrijim za decu od kojih su pojedina godinama tu.

“Mnogo mi znače ovi paketi, mogao sam sam da se igram i crtam sa drugovima. Imamo više utakmica i zabavu napolju”, rekao je je Abdulah (10) iz Sirije koji trenutno boravi u prihvatnom centru Krnjača.

Projekat Podrške potrebama migrantske populacije u suočavanju sa kovidom 19 u Srbiji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations). Ukupna vrednost projekta je 100.000 dolara.

Kontakt:

Miljana Kerču

Media Officer

Fondacija Ana I Vlade Divac

Tel/fax: +381(11) 33 41 755

miljana.kercu@divac.com

https://www.divac.com/stipendije

POMOĆ

Covid19Fondacija Ana i Vlade DivacKoronaMigranti

ЋИРИЛИЦА