loading

Švajcarska dijaspora poklonila 28 kreveta za kovid bolnicu u Bijeljini

https://tsd-tv.com/2020/09/19/svajcarska-dijaspora-poklonila-28-kreveta-za-kovid-bolnicu-u-bijeljini/

https://tsd-tv.com/2020/09/19/svajcarska-dijaspora-poklonila-28-kreveta-za-kovid-bolnicu-u-bijeljini/


U Bolnicu “Sveti vračevi”, u Bijeljini, juče je stigla donacija Srba iz Švajcarske, vrijedna 250.000 evra, u kojoj je 28 bolničkih kreveta, namijenjenih za opremanje kovid bolnice.

Vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice, dr Zlatko Maksimović, zahvalio je na vrijednoj donaciji Milanu Popoviću, predstavniku “Grupe za promociju sela Bare” i organizaciji “Nemanjići” iz švajcarskog kantona Tićino, kao i Dobrotvornoj organizaciji “Trojeručica”, koja je pomogla oko realizacije ove donacije.

“U pitanju su izuzetno kvalitetni kreveti, izrađeni po najsavremenijim standardima, koji će služiti za smještaj u kovid bolnici, gdje se, nažalost, broj pacijenata povećava”, rekao je Maksimović.

On je istakao, da se bijeljinska bolnica priprema da što spremnije dočeka moguće pogoršanje epidemiološke situacije u narednim mjesecima i da se kapacitet kovid bolnice povećava, sa sadašnjih 40, za još toliko bolesničkih kreveta.

Predstavnik donatora iz Švajcarske, Milan Popović, rekao je novinarima da su medicinski kreveti, koji su dopremljeni u bijeljinsku bolnicu, namijenjeni za teške bolesnike, s ciljem da se pomogne stanovništvu Semberije, ukoliko dođe do širenja epidemije virusa korona.

Protojerej–stavrofor Jadranko Stojanović, član “Trojeručice”, rekao je da je ovo već druga donacija bolničkih kreveta za kovid bolnicu u Bijeljini i da je u junu dopremljeno 28 medicinskih kreveta.

“Nastavićemo da radimo za dobrobit našeg naroda, to je naša misija i mi smo aktivni u cijeloj Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj”, istakao je Stojanović.

POMOĆ

BijeljinaDijasporahumanitarna pomoćHumanost na deluRepublika SrpskaŠvajcarskaTelevizija srpske dijaspore

ЋИРИЛИЦА