loading

Subvencije za mlade povrtare

httpwww.glaszapadnesrbije.rs376117Subvencije-za-mlade-povrtare

httpwww.glaszapadnesrbije.rs376117Subvencije-za-mlade-povrtare


Ana Košel direktorka Fondacije „Ana i Vlade Divac”, foto: sajt grada Užica

U okviru Projekta „Divac poljoprivredni fondovi u gradu Užicu” – Fondacija „Ana i Vlade Divac” u saradnji sa Gradom, potpisali su danas ugovore o donaciji 26 plastenika sa poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije grada Užica. Ukupna vrednost bespovratnih sredstava iznosila je oko 4,3 miliona dinara, od kojih je Grad izdvojio tri miliona, a Fondacija 640 hiljada. Pojedinačno učešće poljoprivrednika je po 22 hiljade dinara. Sredstva su izdvojena za razvoj plasteničke proizvodnje kao poljoprivredene delatnosti, a prednost su imali mladi poljoprivrednici i žene do 45 godina starosti.

Član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu Slobodan Kuzmanović, foto: sajt grada Užica

Ana Košel direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac istakla je da sa velikim zadovoljstvom dolazi u Užice, sa kojim sarađuje već više od šest godina.

 

 

„Radili smo najrazličitije projekte, škole, vrtiće, omladinske fondove. Kod nas u Fondaciji poljoprivreda je prioritetna grana, a Grad Užice naš strateški partner od početka. Uvek radimo zajedno i gledamo šta je to što je prioritet Grada vezano za poljoprivredu. Ove godine to su plastenici. Ogromno nam je zadovoljstvo što danas sa 26 gazdinstava potpisujemo ugovor i od sutra već kreće montiranje plastenika. Smatrali smo da dodela sredstava za plastenike treba da bude ranije, ali zbog epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti da sprovedemo ove mere. Nadamo se da ćemo nastaviti saradnju sa Užicem i da ćemo i sledeće godine obradovati poljoprivrednike sa nekim novim ili sličnim merama,“ kazala je Košel.

POMOĆ

Fondacija Ana i Vlade DivacGlas zapadne SrbijepoljoprivredаSubvencijaUžice

ЋИРИЛИЦА