loading

STANOVNICI ULICE U SAMOM CENTRU GRADA TRAŽE NOVE LEŽEĆE POLICAJCE KAKO BI SE BAHATI VOZAČI DOVELI U RED

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/stanovnici-ulice-u-samom-centru-grada-traze-nove-lezece-policajce-kako-bi-se-bahati-vozaci-doveli-u-red-9035.htm

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/stanovnici-ulice-u-samom-centru-grada-traze-nove-lezece-policajce-kako-bi-se-bahati-vozaci-doveli-u-red-9035.htm


Žitelji i oni koji prolaze ulicom, koja je paralelna sa parkom, na Trgu Topličkih junaka, u samom centru grada, strepe od bahatih vozača, jer su „ležeći policajci“ oštećeni i ne sprečavaju neodgovorne da voze neprimerenom brzinom i ugrožavaju bezbednost pešaka i drugih učesnika u saobraćaju. Oni još navode da su primorani da se kreću kolovozom, jer su trotoari kojih ima samo sa jedne strane ulice, zauzeli parkirani automobili, a delovi su neovlašćeno zagrađeni ili se koriste za skladištenje drva pred grejnu sezonu. Nadležne službe Grada Prokuplja, obećavaju uskoro postavljanje nove horizontalne signalizacije i građane pozivaju da inspekcijskim službama prijave probleme.

Građani iz ove ulice, ne duže od 50 metara, koja pripada Trgu Topličkih junaka, negoduju protiv nesavesnih vozača, koji bahato voze, ali i protiv toga što su „ležeći policajci“ pohabani i ne primoravaju vozače, da hteli ne hteli, smanjuju brzinu i tako ne ugrožavaju bezbednost pešaka i drugih vozača.

-Postavljene veštačke prepreke, na kolovozu su izlizane ali i rasturene, pa sada neodgovorni vozači ovom ulicom samo projure, pored pešaka, koji su prinuđeni da se kreću kolovozom, jer su na trotoarima parkirana vozila, ali ih i neodgovorni pojedinci zauzimaju za lične potrebe – navodi jedan od stanara iz ovih zgrada.
Stanari ove ulice iz svojih zgrada direktno izlaze na kolovoz, što predstavlja problem za sve, pogotovu za starije, decu, a da ne govorimo o invalidima. Isti problem zapažaju i oni koju ovu ulicu povremeno koriste.
-Nedavno sam prošao ulicom, krećući se kao kroz lavirint. Zaobilazio sam prepreke na trotoaru, pa sam tako više kretao kolovozom. Trotoare su uglavnom zauzeli automobili, deo je ograđen, a na delovima trotora, bila su poređena drva za ogrev – kaže jedan naš sugrađanin.

Nadležne služba Grada Prokuplja navode, da je u pripremi javna nabavka, kojom će pored ostalog biti obezbeđeni i „ležeći policajci“, pa se njihova zamena očekuje ubrzo, nakon okončanja procedure. Oni naglašavaju, da su svesni činjenice da je ova ulica, jedna od nafrekventnijih u gradu, pored ulice “9. oktobar“, jer sabira tranzitni saobraćaj ka izlazu iz grada. Zato će je obnavljanje horizontalne signalizacije u ovoj ulici biti prioritet. Što se tiče zauzeća trotoarskih površina, građanima se savetuje, da prijave problem Komunalnoj inspekciji.

Uncategorized

Bezbednost dece u saobraćajuProkupljeProkuplje na dlanu

ЋИРИЛИЦА