loading

SRBI ZA SRBE – Nakon vožnje šumom, prolazaka kroz vijugavi potok i šetnje kroz blato stiže se do malih Jezdimirovića

https://www.srbizasrbe.org/nakon-voznje-sumom-prolazaka-kroz-vijugavi-potok-i-setnje-kroz-blato-stize-se-do-malih-jezdimirovica/

https://www.srbizasrbe.org/nakon-voznje-sumom-prolazaka-kroz-vijugavi-potok-i-setnje-kroz-blato-stize-se-do-malih-jezdimirovica/


Do kuće porodice Jezdimirović u selu Radalj, opština Mali Zvornik, dolazi se nakon pet kilometara vožnje lošim šumskim putem, jednog kilometra šetnje kroz blato i osam prolazaka kroz vijugavi potok. Do skoro je jedino „prevozno sredstvo“ bilo konj, a sada motorče, popularni Tomos. Kilometrima daleko od komšija i svetlosnim godinama od civilizacije, mala Dragana proslavlja svoj deveti rođendan.
.

Gosti na rođendanu su samo članovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe. Tu su i baba Vladanka koja ima 76 godina, stric Milovan, otac Radovan, majka Marija, brat Dejan (11), sestre Danijela (5) i Danica (2). Svi oni zajedno žive u staroj kućici u svega dve prostorije.

Nema puta, teško je zbog namirnica i svega. Sve moramo da nosimo na leđima. Preko vode idemo, a mosta nema. Preskačemo preko kamenja. Leti i ajde nekako, ali zimi nikako – priča majka Marija.eo..

POMOĆ

LoznicaMali ZvornikSrbi za Srbe

ЋИРИЛИЦА