loading

SOS DEČIJA SELA SRBIJA: POMOZIMO DECI IZ 120 SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA

https://sos-decijasela.rs/

https://sos-decijasela.rs/


Potrebna nam je vaša pomoć kako bismo pomogli da 120 porodica o kojima brinemo prođe lakše kroz vanredno stanje prouzrokovano koronavirusom. U poslednjih nekoliko nedelja, veliki problemi sa kojima se porodice iz naše brige svakodnevno susreću, postali su još veći.

Pomozite nam da socijalno ugroženim porodicama obezbedimo dovoljno hrane i sredstava za ličnu higijenu, da obezbedimo mleko i pelene za bebe, da im kupimo lekove koji su im potrebni, da kupimo školski pribor za decu kako bi nastavu pratili od kuće, da popravimo krovove koji prokišnjavaju, slavine u toaletima koje cure, i okrečimo gde je najpotrebnije radi poboljšanja osnovne higijene, i damo im šansu da prebrode ova posebno teška vremena.

Za organizaciju SOS Dečija sela Srbija ste sigurno već čuli – ako je tako, verovatno znate da se već petnaest godina brinemo o deci i mladima bez roditeljskog staranja u našoj zemlji. Međutim, to nije sve – naša misija je da sva deca grade budućnost u porodicama uz ljubav i poštovanje. Zbog toga posebnu pažnju posvećujemo i brizi o deci koja žive u porodicama koje su socijalno ugrožene, i u riziku da budu odvojena od svojih roditelja.

Od kako smo pokrenuli program za podršku socijalno ugroženim porodicama, uspeli smo da poboljšamo živote skoro 1.800 dece kroz individualni rad sa preko 700 porodica širom Srbije. Uspevamo da porodice održimo na okupu kroz direktan rad sa roditeljima kroz koji im pomažemo da poboljšaju roditeljske veštine, socijalni i ekonomski status, podstičemo ih da komuniciraju bolje kao i da prebrode sve životne i porodične krize, na način koji je bezbedan za njihovu decu. Ova usluga se pruža porodicama koje imaju složene socijalne potrebe i značajan rizik da deca budu izmeštena iz porodice usled zanemarivanja, nasilja u porodici, zlostavljanja i/ili rizika od napuštanja. Posebno ranjive kategorije koje spadaju u našu ciljnu grupu su višečlane porodice, samohrani roditelji i srodnici, porodice sa višestrukim problemima, sa bolesnim članovima i članovima sa posebnim potrebama, romske porodice.

Vanredno stanje donelo je nove probleme za socijalno ugrožene porodice – mnogi su ostali bez prihoda, ne mogu da nabave dovoljno hrane i sredstava za higijenu za sve članove porodice, deca ne mogu da prate školsku nastavu jer veoma često ove porodice nemaju televizore, bolesni ne mogu da nabave lekove, niti da odu kod lekara. Zato vas molimo da nam donacijom pomognete da deci i porodicama sa kojima radimo olakšamo ova teška vremena. Dok štitimo svoje porodice od koronavirusa u Srbiji, ne zaboravimo na porodice kojima ova borba još teže pada.

EVO ZA ŠTA ĆEMO ISKORISTITI VAŠ DOPRINOS:

Program jačanja porodica vodimo u tri grada – Beogradu (Zemun), Obrenovcu i Nišu. Svaka lokacija se brine oko 40 porodica (taj broj može da varira iz meseca u mesec, ali je u proseku 40), što znači da se u programu ukupno nalazi 100-120 porodica. Godišta dece u porodicama su najrazličitija, od beba do punoletnih osoba (0-18).

Paket pomoći sadržaće hranu i higijenu: ulje, brašno, šećer, so, makarone, pirinač, konzerve, prašak, sapun, šampon, a porodice sa bebama će dobiti i pelene. Prosečna cena paketa biće oko 4.000 RSD i pokrivaće period od jednog meseca. Cilj je da porodicama obezbedimo dvomesečnu podršku.POMOĆ

BeogradCovid19KoronaNišObrenovacSOS Dečija sela

ЋИРИЛИЦА