loading

Servis za pranje tepiha – želja porodice Radević iz Kraljeva

https://www.srbizasrbe.org/servis-za-pranje-tepiha-zelja-porodice-radevic-iz-kraljeva/

https://www.srbizasrbe.org/servis-za-pranje-tepiha-zelja-porodice-radevic-iz-kraljeva/


Slavko Radević je 1991. godine iz Rožaja došao u Metikoše kod Kraljeva. Smatrao je svojom patriotskom dužnošću da formira višečlanu porodicu, što je i uradio. On i supruga Danijela izrodili su petoro dece – Andriju (19), Petra (18), Nadu (17), Dunju (14) i Nedu (12). Pre pola godine dobili su još dvoje dece, blizance Stefana i Đorđa.
Godinama se ovaj požrtvovani otac bori za svoju decu. Dugo je radio treću smenu na autobuskoj stanici, pa u perionici, a onda je kad su dobili blizance rešio da je vreme da otvore nešto svoje. Nastao je tako Tepih servis Radević!

Napravili smo perionicu iza kuće gde peremo tepihe, ćebad, prostirke… Posao jeste težak, ali pomažu deca. Verujte, kad bi se malo raširilo, da bismo mi svi mogli živeti od toga… Da bismo posao postavili na noge potrebne su nam dve stvari. Golf koji vozim je star i stalno mi se gasi. Mnogo bi nam značio bilo koji ispravan auto, ipak je to sredstvo za rad. Drugo, mašina koju sada koristimo za pranje je dosta loša, pa bismo morali da nađemo mašinu za dubinsko čišćenje, četkaru, centrifugu.. Ne mora novo, dovoljno je i polovno da bude – priča ovaj vredni otac.

.
POMOĆ

KraljevoRadevićSrbi za Srbe

ЋИРИЛИЦА