loading

Samo jedna terapija košta i do 4.000 evra

http://mediaportal.rs/2020/08/30/sledece-nedelje-aukcija-na-gradskoj-plazi-za-pomoc-malom-milosu-zaricu-licitira-se-dres-crvene-zvezde-sa-potpisima-igraca/

http://mediaportal.rs/2020/08/30/sledece-nedelje-aukcija-na-gradskoj-plazi-za-pomoc-malom-milosu-zaricu-licitira-se-dres-crvene-zvezde-sa-potpisima-igraca/


Majka Miloša Zarića iz Čačka, Slađana pokušava da prikupi sredstva kako bi njen sin prohodao i progovorio. O problemima koje ima njen naslednik govori otvoreno. A sve je počelo na porođaju.Ostao je bez kiseonika na porođaju. Dogodilo se krvarenje na mozgu i ciste što je prouzrokovalo kašnjenje u psihmotornom razvoju – kaže Slađana, majka malog Miloša.

Maleni dečak ne sedi, ne puzi, ne hoda i ne govori. Ide redovno na terapije, a 3 sedmice terapija koštaju između 1.500 i 3.000 evra, zavisi gde roditelji mogu da ga odvedu u tom trenutku.

– Kad odemo u Rusiju onda je to oko 4.000 evra. Da bi bio non-stop na terapijama, tokom cele godine i narednih godina potrebno je puno novca, još ako se ispostavi da treba operacija, samo ona u Americi košta 20.000 evra. Tako da kad se sve sabere mnogo je novca potrebno da dođemo do njegovog prvog koraka i reči. Ne bi trebalo da ima neke veće pauze između rehabilitacija, 15-20 dana najviše – kaže Slađana, majka malog Miloša koja često u ime sina piše postove kako bi zamolila sve koji mogu da im pomognu.
Lopta, mnogo joj se obradujem. Kada sam u parku gledam drugu decu kako trče za loptom, a ja sedim u kolicima i tužno gledam i pitam se kada ću ja trčati sa njima i igrati se loptom – stoji u jednoj od objava u kojima se apeluje na sve koji mogu da pomognu.

POMOĆ

ČačakHumanost na deluMiloš Zarić

ЋИРИЛИЦА