loading

Roman „Mrtav ladan i bez noge“ promovisan u Topoli

http://www.glaszapadnesrbije.rs/997234/tragac-iz-kviza-potera-milorad-milinkovic-gostovao-u-topoli/

http://www.glaszapadnesrbije.rs/997234/tragac-iz-kviza-potera-milorad-milinkovic-gostovao-u-topoli/


Poznato TV lice Milorad Milinković gostovao je sinoć u Topoli. Popularni „Tragač“ iz kviza „Potera“, filmski reditelj, scenarista i pisac,

Tragač Milinković u Topoli, foto: TopPres

autor filmova „Mrtav -ladan“, „Čitulja za Eskobara“, „Zduhač znači avantura“, u Topoli je otkrio o čemu je pisao u svom romanu „Mrtav ladan i bez noge“.

„Ovaj roman je trebalo da bude film, međutim kada sam shvatio da neće biti film, onda sam ga napisao kao roman. Zove se ‘Mrtav ladan i bez noge’, zato što me je za film ubedio producent da bi ga povezali sa ‘Mrtav ladan’, ali nema veze sa tim filmom. Roman se bavi momkom koji je bio na straži kada je umirao Tito i koji je svedok događajima. Ispostavi se da je Tito umro malo ranije ali se svi uplaše da ne umre na njihovoj smeni, pa ga onda malo stave u zamrzivač, pa je zato mrtav i ladan. Ne bavi se Titom toliko jer je on manje više ceo roman u zamrzivaču, bavi se ostalima oko njega, baza je taj događaj“, izjavio je pisac romana Milorad Milinković gostujući u Topoli.

Milinković je napisao nekoliko romana, do sad je objavio dva. On ističe da iza sebe ima šest igranih filmova i par serija. Prema njegovim rečima prvi film „Mrtav ladan“ je prošao dobro pa s ponosom veli:

„Upao sam u prvi plan sa tim filmom, sve su mi merili na kontu toga, i sve što sam uradio posle toga rekli bi, ma nije kao Mrtav ladan“.

Poznati reditelj i scenarista prilikom sinoćnjeg gostovanja u Topoli ukratko je objasnio posetiocima kako izgleda ceo proces u vezi sa igranim filmom.

„Film je kao vojska, reditelj je glavni, imate sektor rasvete, kamere, režije, kostima, scene, svaki sektor ima šefa i ja razgovaram sa šefovima sektora, a oni sa pomoćnicima i radnicima. Imam pomoćnika i on je kao vreća za udaranje, radi veoma težak posao. Prvi deo filma je izrada scenarija, potom pripreme na kojima moraju da se slože direktor scenografije, kostimograf i scenograf oko boja, kolorita, zatim montaža. Radni dan na filmu je 12 sati uz sat vremena pauze za ručak, radi se šest dana jedan dan slobodan, nedeljom nam je idealno za snimanje“, priča Milinković.

 

Milorad Milinković u Topoli, foto: TopPres

Javnosti je poznat i kao „Tragač“ u kvizu „Potera“. Kako kaže, uloga koja mu je pripala u tom kvizu je laka, snimljena je nova sezona koja se već emituje na RTS 1.

„Obično snimamo u avgustu i za nekih 20 dana snimimo celu sezonu. Svako od tragača ima po šest snimajućih dana. Moram da naglasim ja ne dajem one cifre, to mi kažu iz režije i uvek dajem najniže za donju a najviše za gornju. Retko mi se dešavalo da mi je neki takmičar antipatičan, uglavnom su svi simpatični. Bila je neka bakica, pre neki dan je bilo emitovano, najsimpatičnije biće koje se tamo pojavilo. Kada smo izašli, upoznala me sa svojom sestrom , koja je par godina mlađa od nje, jako mi je bilo žao jer je napravila malo koraka, ali ne smem da puštam takmičare“, kaže tragač Milinković i ističe da se raduje kada izgubi.

Gostovanje Milorada Milinkovića u Topoli organizovala je biblioteka „Radoje Domanović“.

POMOĆ

Glas zapadne SrbijeMilorad MilinkovićRomanTopola

ЋИРИЛИЦА