loading

Program smanjenja nezaposlenosti mladih kroz razvoj turističkog proizvoda

http://www.glaszapadnesrbije.rs/661912/Program-smanjenja-nezaposlenosti-mladih-kroz-razvoj-turistickog-proizvoda--/

http://www.glaszapadnesrbije.rs/661912/Program-smanjenja-nezaposlenosti-mladih-kroz-razvoj-turistickog-proizvoda--/


Udruženje Nova vizija u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Prijepolje i firmom Krojač doo Beograd realizuje projekat “Program smanjenja nezaposlenosti mladih u prijepoljskoj opštini kroz razvoj turističkog proizvoda” koji podržava Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Ovaj program u skladu je sa Akcionim planom za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade za period od 2018. do 2020. godine – unapređenje zapošljivosti i zaposlenost mladih žena i muškaraca kroz pokretanje sopstvenog biznisa, omladinskog preduzetništva i međusektorsku saradnju.

Projekat se bazira na osnaživanju mladih nezaposlenih žena bez obzira na kategoriju stručnosti: od nekvalifikovanih pa sve do visokoobrazovanih. Programske aktivnosti omogućavaju učesnicama projekta sticanje novih znanja i veština, praktičan rad, učenje na primerima dobre prakse, udruživanje i zajednički rad u cilju promocije i plasmana sopstvenih proizvoda. Partnerstvo sa Turističkom organizacijom Prijepolje omogućiće prodaju suvenira učesnica projekta u suvenirnici TO Prijepolje.

Učesnice projekta ostvariće saradnju i sa prvom domaćom internet suvenirnicom Suveniri Srbije– najznačajnijim promoterom ovog tržišnog segmenta i domaće radinosti u Srbiji. Krojač doo – osnivač Suvenira Srbije, omogućiće plasman njihovih proizvoda i izvan prijepoljske opštine. Suveniri Srbije kao najveći regionalni adresar proizvođača suvenira svojim članovima omogućava besplatan info servis – informacije o uspešnom nastupu, razvoju proizvoda, konkursima, manifestacijama, kupcima, sajmovima.

Na realizaciji projekta sarađuje i Kancelarija za mlade opštine Prijepolje.

POMOĆ

Glas zapadne SrbijePRIJEPOLJE

ЋИРИЛИЦА