loading

PRAVDA ZA ALADINA

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/pravda-za-aladina-9003.htm

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/pravda-za-aladina-9003.htm


Teško možete naći stanovnika Prokuplja koji ne poznaje Aladina Eminovića, verovatno jednog od najpoznatiji čistača u Srbiji. Pre desetak godina filmski zaljubljenici grada Prokuplja su o njemu snimili i film “Aladin i čarobna kanta”. Film je višestruko nagrađivan po mnogim filmskim festivalima, priliku da ga vidi imala je i prokupačka publika.
Nažalost povod našeg pisanja nije film i popularnost koju je tom prilikom stekao, razlog je nažalost loša priča koja ovih dana kruži Prokupljem. 

Posle blizu 30 godina rada u javnom komunalnom preduzeću Eminović ostaje bez posla.
Ova agonija traje već nekoliko godina, ali sad je došla do samog kraja i opet je surova birokratija odnela pobedu nad ljudskošću i zdravim razumom. Pre nekoliko godina zbog lečenja deteta u inostranstvu Aladin je nekoliko meseci morao da odsustvuje sa posla, vrativši se u Srbiju i svoj grad saznaje da je izgubio radno mesto za stalno. Zahvaljujući nekim dobrim ljudima iz sindikata firme i dobroj volji tadašnjeg rukovodstva, on ostaje u firmi ali kao radnik na određeno vreme.

Nekoliko godina je sve to funkcionisalo, jer stvarna potreba za čistačima u gradu je velika, pa samim tim za Aladina kao dobrog radnika nije bilo zime. Prošle godine je postojala mogućnost ostajanja bez posla, ali je i to nekako pregurao. Pre 20-ak dana, tačnije 1.septembra 2020. godine posle tačno 28 godina rada u svom preduzeću, sačekao ga je OTKAZ.
Iz priče sa njim saznajemo da su svi njegovi radili na istim poslovima, tačnije deda Šerif i otac Junus su bili zaduženi da naš mali grad bude čist. Za vreme epidemije korona virusa bio je radno angažovan i uzeo je učešće u čišćenju i dezinfekciji grada.
Pored toga što je njegova plata bila jedini izvor prihoda njegovoj porodici, u međuvremenu i supruga oboljeva od kancera, pa je to još jedan dodatni razlog da gradska vlast nađe neko rešenje za Aladinov problem.
Iz njegovog bivšeg preduzeća JKP “Hammeum” imaju samo reči hvale o njemu kao radniku i čoveku, i traže načina da nađu neko rešenje i da ga zadrže na poslu .
Čim se ova vest proširila društvenim mrežama, sugrađani našeg junka priče su osnovali fejsbuk grupu “PRAVDA ZA ALADINA!!!”, i već u toku današnjeg dana očekuju dolazak jedne velike medijske kuće koja će uraditi prilog sa Aladinom i pokušati da što više ljudi upozna sa njegovom sudbinom.
Naš portal će pratiti ceo slučaj i izvestiti vas o toku preduzetih radnji JKP “Hammeum” i gradskih vlasti vezano za ovaj slučaj.

Uncategorized

Aladindokumentarni filmGSPProkupljeProkuplje na dlanu

ЋИРИЛИЦА