loading

POZORIŠTE NA SELU

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/pozoriste-na-selu-8981.htm

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/pozoriste-na-selu-8981.htm


Pod nazivom „Kad livade i selo ožive“ ovih dana sprovodi se druga faza pozorišnog festivala „Beskraj 10 kvadrata“. Organizatori festivala Varoško pozorište „Histrion“ su zbog mera zaštite od virusa kovid 19. ovogodišnji koncepciju festivala malo izmenili, ali su ipak našli način da zajedno sa publikom podele radost pozorišne umetnosti. Festival je i ove godine finansijski podržao Grad Prokuplje, a organizatori festivala zahvaljuju se svim sponzorima koji su svih ovih godina dali podršku njihovom radu.
-Naš program prikazujemo na otvorenom, a sam naziv „Kad livade i selo ožive“ govori da se naše pozorište preselilo na selo, a pozorišna scena su livade. Trudimo se da iskoristimo prirodni ambijent, šume, proplanke, a ovo okruženje inspiriše publiku, koja aktivno učestvuje u performansu. Naravno, i u ovim uslovima naša je obaveza da ispoštujemo sve mere zaštite od virusa kovid 19 – objasnio je upravnik Varoškog pozorišta „Histrion“ Miroljub Mirović Facir. Glumci „Histriona“ gostovali su u selu Prekadin i tamo se predstavila odlomcima iz predstava, skečevima, ali su glumci govorili i poeziju. Ova prilika iskorišćena je da se promoviše i knjiga autora Tomislava Ristića pod naslovom „Jedan je Facir“.

Inače, prva faza ovog već tradicionalnog festivala „Beskraj 10 kvadrata“ održana je onlajn, a ova pozorišna trupa, će krajem godine, ukoliko to epidemiološki uslovi dozvole održati premijerno predstavu, čiji naziv čuva u tajnosti.
Varoško pozorište „Histrion“ poziva žitelje sela da ih pozove, kako bi i oni bili domaćini festivala „Beskraj 10 kvadrata“.

POMOĆ

ProkupljeProkuplje na dlanuVaroško pozorište „Histrion“

ЋИРИЛИЦА