loading

Posao vatrogasca je human, težak i odgovoran

https://katera.news/vukadin-posao-vatrogasca-je-human-tezak-i-odgovoran

https://katera.news/vukadin-posao-vatrogasca-je-human-tezak-i-odgovoran


Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočnog Sarajeva Njegoš Vukadin čestitao je 4. maj – Međunarodni dan vatrogasaca pripadnicima TVJ grada Istočno Sarajevo, ali i svim vatrogascima-spasiocima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.-Biti vatrogasac je veoma human, ali i težak, odgovoran i nadasve rizičan posao. Vašu profesionalnost, odgovornost i nesebično zalaganje pokazujete svakodnevno, prilikom različitih intervencija zaštite i spasavanja ljudi, imovine i životne sredine ugroženih požarima, poplavama i drugim elementarnim nepogodama. Trud koji ulažete vršeći vaše dužnosti, kao i hrabrost i humanost koje iskazujete prilikom svake intervencije, pa i tokom aktuelne borbe s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, potvrđuju vašu spremnost da se uhvatite u koštac sa svakim izazovom koji se postavi pred vas- istakao je Vukadin.

Vukadin je naglasio da je rukovodstvo Gradske uprave Istočno Sarajevo u prethodnom periodu pokazalo svoju opredijeljenost na unaprjeđenju statusa, te bolje opremljenosti i poboljšanju uslova rada pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočnog Sarajeva.

-I ovu priliku bih iskoristio da zamolim građane da olakšaju posao našim vatrogascima, da se ponašaju odgovorno i u skladu sa Zakonom o zaštiti od požara, kako bi se broj intervencija koje uzrokuje ljudski faktor, u narednom periodu, sveo na najmanju moguću mjeru- naglasio je Vukadin.

Vukadin je podsjetio da su, zaključno sa mjesecom aprilom, pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice imali oko 350 intervencija na širem području grada, od čega najveći broj intervencije na otvorenom prostoru čiji je uzrok nehat ili nepažnja neodgovornih pojedinaca.

Širom svijeta danas se obilježava Međunarodni dan vatrogasaca. Vatrogasci Istočnog Sarajeva i današnji dan provode radno, posvećeni svakodnevnim zadacima i obavezama.

Osim poslova zaštite i spasavanja od požara i drugih elementarnih nepogoda, vatrogasci imaju veliki broj tehničkih intervencija. Tokom pandemije virusa korona, skoro sve svoje kapacitete stavili su na raspolaganje opštinskim štabovima za vanredne situacije, tako što su u svim gradskim opštinama vršili dezinfekciji ulica i objekata.

POMOĆ

Bosna i HercegovinaDijasporaISTOČNO SARAJEVOKatera News

ЋИРИЛИЦА