loading

Porodici Sarić potrebna pomoć

https://www.mladiniksica.me/porodici-saric-potrebna-pomoc/

https://www.mladiniksica.me/porodici-saric-potrebna-pomoc/


Osmočlana porodica Sarić živi u iznajmljenoj kući pored groblja pod Trebjesom. Portal Mladi Nikšića je i ranije pisao o ovoj skromnoj i vrijednoj porodici. Porodici koja ima najveće bogastvo, a to su šestoro zdrave i dobre djece. Djece koja ne traže mnogo nego samo osnovne stvari za život i knjige i sveske da bi mogli da idu u školu. Njihovi roditelji Miško i Rada su ponosni na njih.

“To su dobra djeca, pomažu nam koliko mogu. A mi bismo voljeli da im možemo više pružiti. Ja ne mogu da radim a i nemam gdje. Njih treba paziti, treba im kuvati, spremati za školu. Ja to radim s ljubavlju, ali bih i voljela da im obezbijedim bolji život. A suprug nema stalan posao. Radi koliko može i koliko mu zdravlje dozvoljava”, kazala nam je Rada, majka Vidosave, Anđele, Sare, Matije, Sandre, Ljubomira.

Sugrađani i svi ljudi dobre volje koji mogu pomoći trebali bi pomoći ovoj porodici jer oni to zaslužuju. Treba im pomoći a zauzvrat ova lijepa djeca daju lijepi osmjeh i velike riječi HVALA.
Potrebna im je hrana, drva, pribor za školu, jedan telefon za onlaj učenje i jedne patike broj 44.
Vidosava je sada prvi razred srednje škole, Anđela deveti razred, Sara osmi razred, Matija sedmi razred, Sandra treći razred i Ljubomir prvi razred.

Ne traže mnogo, samo toliko da im se malo olakša zima koja dolazi, a kažu neće biti laka.
“Ne znamo šta da radimo ako nam se neko razboli od korone. Biće teško. Škola će početi, a nemamo ni telefona ni kopijutera da djeca uče od kuće. Treba i internet”, požalila nam se Rada.
Škola je najvažnija, po Radinim riječima.

“Ali ne znamo kako da im obezbijedimo sve uslove da uče od kuće. Kirija nam 60eura plus komunalije. treba sve to platiti. I njima dati da jedu”, kazala je.

Naše malo nekome bi značilo dosta. Pomozimo Sarićima, olakšajmo im život, bar malo.

POMOĆ

Crna GoraMLADI NIKŠIĆANikšićporodica Sarić

ЋИРИЛИЦА