loading

Pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac za najugroženije građane Priboja

https://www.divac.com/stipendije

https://www.divac.com/stipendije


Fondacija Ana i Vlade Divac je u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade
Kraljevine Norveške u Srbiji, pomaže više od 50.000 najugroženijih građana u 12

gradova Srbije. Vrednost pomoći je 200.000 evra.

U organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac i lokalnih partnera obezbeđeni su paketi pomoći za najugroženije stanovnike Priboja. Građani Srbije iz osetljivih kategorija posebno su pogođeni krizom izazvanom koronavirusom i potrebna im je dodatna briga i podrška. Kroz projekat „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“, obezbeđeno je 10.000 porodičnih paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima, koji će biti podeljeni jednoroditeljskim porodicama, korisnicima narodnih kuhinja, višečlanim porodicama, stanovnicima nehigijenskih naselja, porodicama koje brinu o deci ili odraslima sa invaliditetom, te pojedincima koji žive i rade na ulici. Projekat realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.„U toku je drugi krug podele paketa našim najugroženijim sugrađanima i to u Šapcu, Užicu, Priboju, Vranju, Beogradu i Ćupriji. Tokom juna prvi paketi su podeljeni u sedam gradova Srbije – u Somboru, Leskovcu, Beogradu, Subotici, Somboru, Čačku, Nišu, Leskovcu i Prokuplju. Podelu pomoći realizujemo sa čak 110 lokalnih partnera – sa lokalnim institucijama, udruženjima građana i volontera i Crvenim krstom od kojih su mnogi dugogodišnji saradnici Fondacije i od kojih smo dobili veliku podršku i informacije o potrebama građana kada je u pitanju raspodela pomoći. Ovom
prilikom želimo da se zahvalimo našim partnerima na projektu – Grupi 484 i Ambasadi Kraljevine Norveške u Srbiji“, rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

U Priboju će biti isporučeno 156 paketa i to seoskim domaćinstvima sa niskim primanjima, osobama sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom i obolelima od cerebralne i dečje paralize.

Zbog trenutne situacije sa epidemijom kovid 19 volonteri Udruženja žena sačuvajmo selo Priboj, MNRO Priboj i Društva za cerebralnu i dečiju paralizu isporučiće deo paketa korisnicima na kućne adrese i sa minimalnim brojem dolazaka u udruženja kako bi se rizik izlaganja najugroženijih grupa virusu sveo na minimum.

„Opština Priboj je jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji (IV kategorija razvijenost) i ova donacija na još jedan način utiče na ublažavanje posledica korone i koliko toliko smanjuje razloge za depresiju, strah i drugim rečima osnažuje položaj žena, kako članica udruženja tako i starih i bolesnih o kojima društvo brine. Naše udruženje žena „Sačuvajmo selo, Priboj“ je jedino koje okuplja seoske žene opštine Priboj koje ugroženih po više osnova. Inicirali smo i postojanje udruženja za decu sa smetnjama u razvoju zbog čega smo veoma zahvalni fondaciji Ana i Vlade Divac, Grupi 484 i Norveškoj ambasadi koji su razumeli naše potrebe i dodelili nam pakete hrane i higijene koje ćemo
podeliti ženama u selima opštine Priboj i korisnicima druga dva udruženja. Nadamo se da ovo neće biti jedini vid naše saradnje, a kada se steknu uslovi pozivamo vas da budete naši gosti i da se bolje upoznate sa našim , idejama i problemima koje nastojimo da rešavamo iz pomoć donatora, izjavila je Malina Tanojević, predsednica udruženja žena „Sačuvajmo selo“ iz Priboja.
https://www.divac.com/stipendije

Cilj ovog projekta je pomoć porodicama koje žive na rubu ili ispod granice siromaštva, a u otežavajućim okolnostima svakodnevnog života, kao što je briga o bolesnom članu porodice, nezaposlenost ili gubitak posla. Porast straha, depresije i neizvesnosti, usled pandemije Kovida 19, dodatno otežavaju život ovih porodica. U toku dvomesečne akcije biće podeljeno ukupno 10.000 paketa.

Vrednost projekta „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“ iznosi 200.000 evra,
a obezbedila ih je Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji.Kontakt za medije:
Miljana Kerču
miljana.kercu@divac.com
062 79 77 46

https://www.divac.com/stipendije

POMOĆ

Covid19Fondacija Ana i Vlade DivacKoronapomoćPriboj

ЋИРИЛИЦА