loading

POKLONI ZA ĐAKE PRVAKE

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/pokloni-za-djake-prvake-8909.htm

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/pokloni-za-djake-prvake-8909.htm


Đake prvake u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko” danas su posetili zamenik gradonačelnika Prokuplja Dejan Tonić i gradski većnik za prosvetu i socijalna pitanja Katarina Veljović.U ime lokalne samouprave većnica Veljović je svim učenicima, a posebno đacima prvacima, čestitala polazak u školu sa željom da budu dobri i vredni đaci.

-Grad Prokuplje poklanja veliku pažnju obrazovanju dece i zbog toga ulaže velike napore da se u svim osnovnim i srednjim školama obezbede dobri uslovi za odvijanje nastave. Lokalna samouprava će ove, kao i prethodnih godina, tradicionalno svim đacima prvacima besplatno dodeliti udžbenike, izjavila je ona i dodala da su deca naša budućnost.

Prvaci su na poklon dobili ranac, majicu i kačket.

Ona se zahvalila učiteljima, nastavnicima i profesorima koji će u narednom periodu deci posvetiti dodatnu pažnju zbog pandemije izazvane korona virusom i na taj način još jednom pokazati koliki je značaj posla koji rade.Direktor škole, Srđan Kovačević, rekao je da će u školskoj 2020/2021. godini nastavu u školi „Nikodije Stojanović Tatko“ pohađati 796 učenika, a da je po prvi put u školske klupe selo ukupno 87 đaka prvaka, od kojih je 12 u izdvojenim odeljenjima.

-Lokalna samouprava je mnogo toga učinila, ne samo za našu, nego i sve druge škole kako bi đaci nesmetano krenuli u škole, izjavio je on i dodao da se to posebno odnosi na obezbeđenje neophodnih sanitarnih sredstava.

U novoj školskoj godini, na teritoriji Prokuplja, u šest osnovnih škola ukupno se upisalo 376 đaka prvaka.

POMOĆ

Đaci prvaciProkupljeProkuplje na dlanu

ЋИРИЛИЦА