loading

POČINJE DEČIJA NEDELJA, ZA MALIŠANE NEVENA DANI BOGATI AKTIVNOSTIMA

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/pocinje-decija-nedelja-za-malisane-nevena-dani-bogati-aktivnostima-9079.htm

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/pocinje-decija-nedelja-za-malisane-nevena-dani-bogati-aktivnostima-9079.htm


Ovogodišnja Dečija nedelja odvijaće se pod sloganom „Podeljenja sreća je dvaputa veća“ a mališani iz predškolske ustanove „Neven“ sa svojim vaspitačima, od 5. do 11. oktobra 2020. godine, učestvovaće u brojnim aktivnostima namenjenim obeležavanju ove manifestacije posvećene deci.

rema tradiciji prvog dana mališani će se družiti sa gradonačelnikom Prokuplja Milanom Aranđelovićem, koji će ih i upoznati sa istorijom grada i radom službi koje se brinu pre svega o deci.
U utorak 6. oktobra predškolci će od 10.00 sati oslikavati gradski trg, a za 9. oktobar predviđen je kros, koji će se održati na stadionu kraj Toplice.
-Pripremili smo mnoštvo zabavnog i obrazovnog programa za naše mališane, koji želimo da podelimo i prikažemo i svim našim sugrađanima. Naš cilj je da i kroz ove aktivnosti skrenemo pažnju na potrebe i prava deteta i da ukažemo na odgovornot nas starijih za njihovo odrastanje – rekla je direktor Predškolske ustanove „Neven“ Vesna Jovanović i podsetila da svaka nedelja u godini treba da bude posvećena deci, a da je zadatak starijih da deci prenesu svoja znanja i da decu motivišu da izaberu prave životne vrednosti.
Ona je naglasila, da će se tokom svih aktivnosti voditi računa o merama zaštite od virusa kovid 19, pa u skladu sa tim neće biti organizovana predstava za decu, koja je prethodnih godina bila sastavni deo programa obeležavanja Dečije nedelje, kod prokupačkih predškolaca.
Treba reći da će tokom ove nedelje među predškolcima biti sprovedena akcija prikupljanja obuće i odeće za decu. Predškolci će prikupljeno predati prokupačkom Crvenom krstu, koji će je podeliti onima kojima je najpotrebnija.

POMOĆ

dečija nedeljaProkupljeProkuplje na dlanu

ЋИРИЛИЦА