loading

P&G brend Pampers i Lilly u saradnji sa Fondacijom Divac donirali 10.000 evra srpskim porodilištima

Prof. dr Zeljko Mikovic, V.D. direktor klinike Narodni front u Beogradu, postpisuje ugovor o donaciji

Prof. dr Zeljko Mikovic, V.D. direktor klinike Narodni front u Beogradu, postpisuje ugovor o donaciji


U saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, tokom Pampers i Lilly kampanje porodilišta u Beogradu, Kragujevcu i Prokuplju dobila su potrebnu opremu u vrednosti od 10.000 evra.

Beograd, 1.10. 2020. Pampers & Lilly pokrenuli su društveno odgovornu kampanju kako bi obezbedili bolje uslove za mame i njihove bebe u srpskim porodilištima. Za svako pakovanje Pampers pelena kupljeno u Lilly prodavnicama tokom trajanja kampanje (april – jun 2020.) donacija je uručena bolnicama. Ukupno je 10.000 evra donirano porodilištima u Beogradu, Kragujevcu i Prokuplju. Izbor porodilišta i uručenje donacija izvršeno je u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Svako porodilište dobilo je opremu koja im je bila najpotrebnija.

GAK Narodni Front u Beogradu sada je bogatiji za jedinice za pranje ruku, klima uređaje i drugu korisnu opremu.

Od srca se zahvaljujemo kompaniji Procter&Gamble, koja je obezbedila sredstva za nabavku medicinske opreme za potrebe Ginekološko akušerske klinike „Narodni front“. GAK „Narodni front“ je ustanova sa 65 godina dugom tradicijom i predstavlja jednu od najvećih klinika za ginekologiju u zemlji i regionu koja pruža visoko kvalitetne dijagnostičko-terapijske ulsuge pacijentima, postupajići u skladu sa etičkim standardima i primenjujući dobru lekarsku praksu“, rekao je Prof. Dr. Željko Miković, V.D. direktor klinike.

GAK-u Kragujevac najpotrebniji su bili klima uređaji.

Veliku zahvalnost dugujemo fondaciji Ane i Vlade Divac i komapniji Proctor&Gamble povodom donacije klima uređaja koji će obezbediti našim pacijentima i našim zaposlenima mnogo prijatniji ambijent i doprineti kvalitetu pružanja naših zdravstvenih usluga”, rekla je Prof. dr Aleksandra Dimitrijević, direkor Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Kragujevcu.

GAK Prokuplje ispunilo je potrebe novih mama u njihovoj bolnici.

Zahvaljujemo se Fondaciji Ana i Vlade Divac, što je usmerila a donatoru Procter&Gamble što je izdvojio značajna sredstva za naše porodilište u kojem se godišnje rodi između 600 i 700 beba. Ovo je za nas značajna pomoć jer je zamenjen stari i dotrajali nameštaj koji naša bolnica svojim

sredstvima nije mogla da nabavi. Donacija je stvorila lepši i prijatniji ambijent za smeštaj i boravak trudnica i porodilja, kako bi im dani provedeni kod nas ostali u lepom sećanju”, rekao je Dr Nenad Radmanović, načelnik odeljenja ginekologije bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju.

Svako Pampers pakovanje kupljeno u Lilly prodavnicama predstavljalo je jedan srećniji početak. Pampers će nastaviti sa društveno odgovornim aktivnostima za srpska porodilišta, kako bi dotakli živote i stvorili bolje uslove za svaku mamu i njenu bebu.

O kompaniji Procter & Gamble

Kompanija P&G služi potrošačima širom sveta sa nekim od svetski napoznatijih brendova, poput brendova Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks® i Whisper®. Zajednica kompanije P&G uključuje poslovanje u oko 70 zemalja širom sveta. Molimo posetite http://www.pg.com za najnovije vesti i informacije o kompaniji P&G i njenim brendovima.

O Fondaciji Ana i Vlade Divac

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ osnovana je 2007. godine, kao nezavisna i neprofitna organzacija sa ciljem da pomogne građanima Srbije.

Fondaciju su osnovali Ana i Vlade Divac, kao nastavak dvadesetogodišnjeg humanitarnog rada započetog u SAD u okviru Humanitarne organizacije Divac (HOD). Fondacija je u proteklih 13 godina bila usmerena na podršku izbeglim i raseljenim licima (rešavanje njihovih stambenih i ekonomskih problema), na unapređenje uslova za kvalitetno odrastanje dece i mladih, na unapređenje života ranjivih grupa i njihovo integrisanje u lokalnu i širu zajednicu jačanjem ravnopravnosti, solidarnosti i tolerancije u društvu, te na razvoj filantropije i socijalno preduzetništvo.

Zahvaljujući podršci gotovo 700.000 pojedinaca, 700 kompanija i 83 organizacije, Fondacija je prikupila 22 miliona dolara i obezbedila pomoć za više od 710.000 ljudi.

Detalji o Fondaciji i projektima dostupni su na divac.com

Dr Nenad Radmanovic, nacelnik odeljenja ginekologije porodilista u Prokuplju
Prof. dr Zeljko Mikovic, V.D. direktor klinike Narodni front u Beogradu, postpisuje ugovor o donaciji
https://www.divac.com/rs/Naslovna

POMOĆ

BeogradFondacija Ana i Vlade DivacHumanost na deluKragujevacProkuplje

ЋИРИЛИЦА