loading

Penzioneri traže prostorije svog Kluba koji je zaključan već četiri godine

http://www.glaszapadnesrbije.rs/228158/penzioneri-Lubic-keja-traze-prostorije-svog-bKlub-akoji-je-zaklucan-cetirim-godine/

http://www.glaszapadnesrbije.rs/228158/penzioneri-Lubic-keja-traze-prostorije-svog-bKlub-akoji-je-zaklucan-cetirim-godine/


Članovi Mesnog odbora „Ljubićki kej” Čačak , traže otvaranje njihovih prostorija u okviru Doma penzionera koje su pod katancem već četiri godine. Dom penziopnera je zatvoren, kada je na čelo Gradkog udruženja penzionera došao Miladin Savić, kaže novoimenovana predsednica mesnog odbora penzionera „Ljubić kej”, Snežana Ristanović.

Snežana Ristanović, predsednica Mesnog odbora penzionera „Ljubićki kej”

„Mi smo ulagali sve napore da otvorimo prostorije, budući da na Keju živi oko hiljadu penzionera. Na današnjem sastanku se nije pojavio Miladin Savić, koji je trebalo da otključa prostorije i da verifikuje naše funkcije. Na današnjem sastanku doneli smo odluku da do 01.10. prolongiramo usvajanje naših funkcija i u sluččaju da Miladin Savić i dalje ne prihvati naš Mesni odbor, ići ćemo u Udruženje penzionera Srbije, odnosno na višu instancu, pre svega da ostvarimo naša prava. Penzionerima Keja Gradski klub je previše udaljen, preko tri kilometra, što je shodno njihovim godinama i narušenom zdravlju, daleko. Osnovni problem je što je Klub penzionera pretvoren u kafanu, umesto da bude servis penzionera”rekla je predsednica Mesnog odbora penzionera „Ljubić kej”, Snežana Ristanović.

Inače, prostorije Kluba penzionera na Ljubić keju su vlasništvo PIO fonda i od 1980.godine, PIO fond je dao ovaj prostor penzionerima na upravu i korišćenje.
Davnih godina, kako kažu članovi ovog Kluba, održavane su zabave, kulturno-umetnički program poput književnih večeri, zatim razne društvene igre, a Klub je organizovao za penzionere i izlete.
Na žalost , prostorije Kluba penzionera na Ljubić keju zaključane su do daljnjeg.

POMOĆ

ČačakGlas zapadne Srbijepenzioneri

ЋИРИЛИЦА