loading

PAMUČNE MASKE NA POKLON UČENICIMA TATKOVE ŠKOLE

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/pamucne-maske-na-poklon-ucenicima-tatkove-skole-8943.htm

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/pamucne-maske-na-poklon-ucenicima-tatkove-skole-8943.htm


Asocijacija romskih koordinatora danas je u saradnji sa Savetom Evrope, Evropskom unijom i Vladom Republike Srbije, učenicima od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“, obezbedila po dve pamučne zaštitne maske.
Ovu osnovnu školu je tim povodom posetila većnica za prosvetu i socijalna pitanja Katarina Veljović i u ime Grada Prokuplja se zahvalila facilitatoru “Romacted“ programa, Safetu Sušici, preko kojeg su maske i stigle do učenika prokupačkih osnovnih škola.

-Kao svih godina dosad, tako i na početku ove školske godine, lokalna samouprava čini sve što je u mogućnosti da deci u prokupačkim školama, omogući sve što im je potrebno za nesmetano učenje i rad. Ove godine su okolnosti drugačije, ali mi smo tu da pružimo podršku i pomognemo u skladu sa mogućnostima, rekla je većnica Veljović.Facilitator „Romakted“ programa i pedagoški asistent u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“ Safet Sušica, istakao je da su po dve pamučne maske, za višekratnu upotrebu, dobila deca iz socijalno ugroženih porodica.

-Danas su maske dobili učenici Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“, ali smo iste takve, podelili i đacima u Osnovnoj školi „Milić Rakić Mirko“ i njenom izdvojenom odeljenju u Balinovcu, kao i izdvojenom odeljenju Osnovne škole „9. oktobar“ u Donjoj Stražavi, naglasio je Sušica.

On je dodao da je putem „Romacted“ programa obezbeđena kupovina 50 tableta za romsku decu sa teritorije grada Prokuplja, koja će nastavu učiti od svojih kuća, a čija vrednost iznosi 2.500 evra.

Direktor Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“, Srđan Kovačević, istakao je da će uvek podržati sve aktivnosti i akcije koje će njegovim učenicima omogućiti lakše i bezbednije školovanje.

-Od samog početka ove školske godine sve protiče u najboljem redu. I zaposleni i deca poštuju preporučene zdravstvene mere. Svi nose maske i drže distancu. U učionicama je smanjen broj dece, sa ciljem da se svi zajedno zaštitimo od infekcije korona virusom, zaključio je direktor Kovačević.

POMOĆ

ProkupljeProkuplje na dlanu

ЋИРИЛИЦА