loading

Ovo su deca heroji: Milena i Milan ne daju da zakorovi očevina

http://www.glaszapadnesrbije.rs/279556/Ovo-su-deca-heroji:-Milena-i-Milan-ne-daju-da-zakorovi-o%C4%8Devina/

http://www.glaszapadnesrbije.rs/279556/Ovo-su-deca-heroji:-Milena-i-Milan-ne-daju-da-zakorovi-o%C4%8Devina/


Na porodičnom imanju Jevtovića u selu Teočin kod Gornjeg Milanovca, živi dvoje mladih, po mnogo čemu posebnih ljudi. Brigu o njima vodi baka Ljubinka koja im je sve na svetu.
Baku Ljubinku sigurno možemo nazvati majka hrabrost. Izrodila je ova stara dva sina, gajila, hranila, vaspitavala, ali je nažalost dočekala da ih isprati na večni počinak.

Starijeg sina pokosio je snajper na Košarama, a mlađeg teška bolest, ali su iza njega ostale dve male duše zbog kojih Ljubinka mora da nastavi dalje.

“Oni mi daju snagu, oni me razumeju, radim sve u dogovoru sa njima, šta ćemo , moramo dalje nastaviti da živimo. Oni se moraju izvesti na pravi put, pomažem koliko mogu, ali opet kad dođeš uveče pa se razmisliš, da nema onog što treba da im bude pomoć i uzdanica, nije baš ni jednostavno”, kaže Ljubinka.

Milenu i Milana život nije mazio, ali su oni ipak deca za primer. Milena ima samo 15 godina, odličan je đak, a u kući vrsna domaćica.

“Sve što je potrebno ja radim, ako treba ja sam u kući, idem i u nadnicu da baba ne bi išla da se muči. U poslednje vreme najviše sam bila u malinama”, kaže Milena.

A godinu dana mlađi Milan, čvrsto je vezan za zemlju na kojoj je ponikao, obrađuje pet hektara, a na prinosu krompira i kukuruza pozavideli bi mu i stariji zemljoradnici.POMOĆ

Glas zapadne SrbijeGornji MilanovacTeočin

ЋИРИЛИЦА