loading

ORGANIZOVANA VELIKA AKCIJA ČIŠĆENJA I UREĐENJA SPOMEN OBELEŽJA U PROKUPLJU

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/organizovana-velika-akcija-ciscenja-i-uredjenja-spomen-obelezja-u-prokuplju-8964.htm

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/organizovana-velika-akcija-ciscenja-i-uredjenja-spomen-obelezja-u-prokuplju-8964.htm


Narodni muzej Toplice organizovao je veliku akciju čišćenja i uređenja spomen obeležja na gradskom području Prokuplja. Za ove radove angažovana su nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, u okviru programa javnih radova.-Radovi traju već duže vreme i sprovode se u skladu sa vremenskim prilikama. Počeli smo od uređenja spomen obeležja na Hisaru. U podnožju brda, kompletno je uređen plato umetnosti gde se nalaze biste dr Alekse Savića, slikara Bože Ilića i pesnika Radeta Drainca. Takođe je od grafita očišćen i spomenik Dragoljuba Radosavljevića Toplice, kao i plato iza zgrade Doma kulture i spomen kosturnica, tako da je sada celo ovo područje dobilo lepši i uređeniji izgled, rekao je direktor Narodnog muzeja Toplice, Darko Žarić.

U okviru planiranih radova uređeno je grobno mesto i spomenik Ratka Pavlovića Ćićka, na Trgu Topličkih junaka, kao i bista Koste Vojinovića, kod Apoteke u centru grada. Kako ističe direktor Žarić, u toku su radovi na prostoru ispod Doma učenika, gde se nalazi nadgrobni spomenik ustaniku Miloradu Perunoviću iz Đurevca, poginulom u Topličkom ustanku, 1917.godine.

U nastavku akcije biće uređena Partizanska česma kod Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“, kao i dve spomen česme u Čerkez mali.

POMOĆ

AKCIJA ČIŠĆENJAProkupljeProkuplje na dlanu

ЋИРИЛИЦА