loading

OPŠTI APEL: POMOZIMO NAJUGROŽENIJIMA U BORBI PROTIV COVID-19

https://www.donacije.rs/

https://www.donacije.rs/


U ovom trenutku nesigurnosti, kada još ne znamo koje će biti razmere uticaja koronavirusa na naše društvo, svaki dan donosi nove izazove za neke od najugroženijih članova društva.

Catalyst Balkans, organizacija koja upravlja platformom Donacije.rs, apeluje na sve građane i kompanije u Srbiji da se solidarišu kako bi nam pomogli da smanjimo štetu koju će ovaj virus napraviti našem zdravlju i našim životima tako što ćemo danas donirati kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

Mnogi od vas već volontiraju svoje vreme kako bi pomogli najugroženijima u vašem komšiluku, kupujući i isporučujući im osnovne potrepštine u njihove domove, kako sami ne bi rizikovali da dođu u kontakt sa virusom. Mnogi od vas su se uključili i putem društvenih mreža, pružajući podršku, deleći informacije i bodreći one koji svakodnevno rade na terenu. Ova kampanja daje priliku da se svi dodatno uključimo, da doniramo sredstva za podršku naporima da se ovaj virus pobedi i da se naše društvo ponovo vrati u normalno stanje.

U narednim danima, na Donacije.rs će biti pokrenute pojedinačne kampanje koje će imati specifične ciljeve i koje će biti podrška radu pojedinih neprofitnih organizacija i institucija. Trenutno aktivno sarađujemo sa neprofitnim organizacijama i institucijama širom Srbije kako bismo identifikovali potrebe, razvijali kampanje i pokrenuli ih na našoj platformi.

Ali u međuvremenu, postoje mnoge konkretne potrebe za koje su danas potrebni resursi, uključujući:

• pomoć u sigurnoj i higijenskoj isporuci hrane, medicinskih i drugih potrepština građanima starijim od 65 godina kojima trenutno nije dozvoljeno da napuštaju svoje domove i koji su u visokom riziku zbog već postojećih zdravstvenih stanja;
• distribucija higijenskih paketa i maski građanima koji nemaju stalan smeštaj i/li žive na ulici, ili žive u podređenim situacijama kako bi se smanjio prenos virusa unutar ovih zajednica;
• kupovina rukavica, maski i antiseptičkog gela za grupe volontera koji se mobilišu da pomognu ugroženim ljudima u njihovoj okolini;
• podrška porodicama sa školskom decom koja nemaju resurse da učestvuju u televizijskim ili online programima obrazovanja;
• podrška porodicama obolelih od koronavirusa kojima je potrebna psihosocijalna, finansijska ili druga pomoć za vreme i nakon lečenja.

Kako se sredstva budu prikupljala ovim opštim apelom, Catalyst Balkans će raditi na tome da ta sredstva odmah distribuira organizacijama, institucijama i neformalnim grupama građana koji rade na rešavanju ovih pitanja. Vreme je od suštinskoj značaja i svaki dan se računa.
Kako bismo osigurali transparentnost, sva prikupljena sredstva i njihova distribucija će biti jasno prikazana na ovoj stranici. Catalyst će zaključiti ugovore o donaciji sa organizacijama koje primaju sredstva kako bi se osiguralo da se sredstva troše u skladu sa pojedinačnim definisanim budžetima i u skladu sa navedenim planom.

Uncategorized

Covid19Korona

ЋИРИЛИЦА