loading

Održan turnir prijateljstva u Priboju

http://www.glaszapadnesrbije.rs/540807/odrzan-turnir-prijateljstva-u-priboju/

http://www.glaszapadnesrbije.rs/540807/odrzan-turnir-prijateljstva-u-priboju/


U organizaciji Saveza za cerebralnu i dečju paralizu Srbije i Društva za dečju i cerebralnu paralizu opštine Priboj, juče je u hotelu „Lim”održan je treći po redu Turnir prijateljstva u šahu.

Učešća je uzelo pet ekipa, a pored domaćina, tu još bili i šahisti – osobe sa invaliditetom iz Beograda, Svilajnca, Zaječara i Doljevca.

Turnir je započeo odavanjem pošte nedavno preminuloj aktivistkinji Društva za DCP Priboj, Snežani Stojić, koja je neumorno radila na njegovoj organizaciji, jer je turnir trebao da se održi u junu, ali je zbog pandemije korona virusa, odložen za jesen.

Učesnike Turnira prijateljstva pozdravili su predstavnici organizatora i domaćina Ivana Anđelković, sekretar Saveza za cerebralnu i dečju paralizu Srbije i Slaviša Šušanj, predsednik Društva za DCP Priboj.

U ime opštine Priboj učesnike i goste pozdravio je predsednik opštinske Skupštine Boris Mrdović, koji je poručio da će lokalna samouprava,i dalje pomagati rad ovog Društva ali i organizaciju ovakvih manifestacija,i poželeo da gosti iz našeg grada ponesu samo lepe i drage uspomene.

Uz zahvalnost opštini Priboj, što značajnim sredstvima pomaže rad osoba sa invaliditetom, Julijana Stanisavljević iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu politiku, povalčenjem prvog poteza na šahovskoj tabli, otvorila je turnir, uz poruku – Bez obzira na rezultate, koje ćete ostvariti na 64 polja, danas su ste svi pobednici, a izgubio je samo onaj ko nije došao.

Na turniru je prvo mesto pripalo domaćinu, koji je ostvario sve pobede. Ekipu su činili Slaviša Šušanj, Šefik Kriještorac i Zoran Stevanović, dok je rezerva bio Danilo Stojić.

Drugo mesto pripalo je šahistima iz Beograda, treći su bili Zaječarci, četvrti je Svilajnac i peti Doljevac.

Savez za cerebralnu i dečju paralizu Srbije,uz pomoć resornog Ministarstva, za najbolje je obezbedio medalje i pehare, a dodeljene su i zahvalnice svima, koji su pomogli organizaciju ovog turnira.

Podsetimo,prvi Turnir prijateljstva održan je pre dve godine u Novom Sadu, a prošle godine u Pančevu. Na prvom turniru pobednici su takođe bili šahisti Priboja, dok su na prošlogodišnjem turniru, zauzeli drugo mesto.

GZS

POMOĆ

Društvo za cerebralnu i dečiju paralizuPribojturnir

ЋИРИЛИЦА