loading

Održan treći Dečji festival na Oplencu

http://www.glaszapadnesrbije.rs/379789/odrzan-treci-decji-festival-na-oplencu/

fotografije: Nenad Jakovljević (www.nenadjakovljevic.com)


Treći po redu Dečji festival održan je u petak na Oplencu u organizaciji Fondacije “Koreni” koja je pod pokroviteljstvom Njihovih Kraljevskih Visočanstava princa Mihaila i princeze Ljubice Karađorđević. Festival su posetili učenici Osnovne škole “Karađorđe” iz Topole, i grupa dece iz hraniteljskih porodica.

Deci su na raspolaganju bili jahanje konja, streličarstvo i gađanje iz vazdušne puške. Ulaz i sve aktivnosti bili su besplatni, kao poklon princa Mihaila i princeze Ljubice, i prijatelja Festivala deci iz Topole i okoline. Zbog trenutne epidemiološke situacije broj posetilaca bio je oko 30.

“Mihailo i ja smo presrećni što se Dečji festival na Oplencu održava po treći put, čime prerasta u svojevrsnu tradiciju koja će, nadamo se, uspeti da se nastavi i u godinama koje dolaze. Svi smo svesni okolnosti u kojima se nalazimo, ali ni u ovim teškim vremenima ne smemo zaboraviti koliko je važno omogućiti deci da provode vreme u prirodi, istražuju svoja interesovanja, i da se pravilno razvijaju kroz usvajanje novih veština. Koliko je to važno potvrđuju i osmesi dece koja su juče učestvovala na Festivalu, i koja se već raduju narednom”, izjavila je princeza Ljubica Karađorđević.

 

Princ Mihailo i princeza Ljubica sa njihovom kćerkom Natalijom, foto: Nenad Jakovljević

Festival je održan u skladu sa merama predostrožnosti propisanim od strane Vlade Republike Srbije. Za sve posetioce bile su obezbeđene zaštitne maske i dezinfekciona sredstva, a posete su bile organizovane u grupama kako bi se poštovalo ograničenje u maskimalnom dozvoljenom broju okupljenih i fizička distanca.

Sponzori koji su i ove godine podržali Festival bili su kompanija ES Komerc iz Prijepolja sa svojom linijom proizvoda od organskog voća i žitarica; zatim Konjički klub Urban Cowboy iz Grocke, Oplenačko streličarsko udruženje, Streljaška družina Oplenac, Zadužbina kralja Petra Prvog, Udruženje stručnjaka za podršku deci i mladima Logos T, i mnogi drugi.

 

Priceza Ljubica u drušvu najmlađih na Oplencu, foto: Nenad Jakovljević

Već drugu godinu za redom sponzor je kompanija ES Komerc iz Prijepolja. Njihovi proizvodi našli su se u rukama ovdašnjih mališana koji su posetili ovaj festival.

„Deca su dobila sendviče i poklon pakete u kojima su naši proizvodi, sokovi, džemovi, paste. Lep događaj, lepo druženje, šteta što je zbog korone bio ograničen broj posetilaca, ali verujem da će sledeće godine biti više dece“, rekao je za TopPres Nenad Brajović, predstavnik kompanije ES Komerc iz Prijepolja.

GZS/ TopPres

 

Princeza Ljubica i Nenad Bralović, foto: TopPres

POMOĆ

Glas zapadne SrbijeOplenacTopola

ЋИРИЛИЦА