loading

Obezbedimo pomoć za najugroženije porodice sa teritorije opštine Šabac

http://www.asocijacijaduga.org.rs/

http://www.asocijacijaduga.org.rs/


Problemi nastali usled pandemije virusa COVID-19 i posledičnog uvođenja vanrednog stanja, policijskog časa i izolacije građana, pogodili su najugroženije populacije u celoj našoj zemlji. Ipak, kraj vanrednog stanja za mnoge ne znači kraj problema. Naša asocijacija dobro poznaje lokalne potrebe i vidimo da pojedine populacije trenutno nisu u mogućnosti da sebi obezbede najosnovnije potrepštine za život – hrana i sredstva za ličnu higijenu. Pored materijalnih potreba, jedan deo naših sugrađana ima povećane probleme sa mentalnim zdravljem, depresijom, strahom za bližnje o kojima ne mogu da se brinu, strahom od inficiranja itd.

Potrebna nam je vaša pomoć da zajedno odreagujemo u ovom teškom trenutku i sačuvamo višestruko ranjive pojedince i porodice.

Šta sve radimo?

Praćenjem i upućivanjem klijenata na odgovarajuće stručne službe, obezbeđujemo im da dobiju adekvatnu podršku i zaštitu na vreme i efikasno, ali ih takođe spajamo sa njihovim porodicama i obezbeđujemo im da mogu obaviti kupovinu ukoliko su sami i nemaju mogućnost za prevoz. Takođe, umesto njih obaviljamo kupovinu po potrebi. Izrađujemo bezbednosne planove kojima povećavamo znanje korisnika kako da sebe i druge zaštite od izloženosti virusom COVID 19 i tako sprečavamo širenje virusa.

Šta će ova kampanja omogućiti?

Želimo da nabavimo pakete pomoći koje bismo dostavljali romskoj populaciji, osobama sa invaliditetom, osobama koje sakupljaju sekundarne sirovine, osobama koje za novac zarađuju radeći sezonske poslove, osoba treće dobi u selima, pre svega onima koji su u najpogođeniji trenutnom situacijom. Ceo budžet ćemo usmeriti na kupovinu hrane, sredstava za ličnu higijenu i zaštitnih sredstava za 588 osoba, od toga 136 maloletnih.

BUDŽET

Paketi za mesec dana potrepština za najugroženije višečlane porodice sadrže 25kg brašna, 1kg šećera, 1kg soli, 2l Ulja, 3 paketa testenine, 2 kg pasulja, 25kg krompira, 15 mesnih narezaka, 30 pašteta, 2kg pirinča, 30 jaja, 10 kesica supe, 2 sapuna, jedan šampon, i 3kg praška za veš.POMOĆ

Covid19KoronaŠabac

ЋИРИЛИЦА