loading

Nikola (4) se vraća iz Turske jer nema novca za liječenje

https://katera.news/nikola-4-se-vraca-iz-turske-jer-nema-novca-za-lijecenje

https://katera.news/nikola-4-se-vraca-iz-turske-jer-nema-novca-za-lijecenje


Poslije prva četiri tretmana matičnim ćelijama u instanbulskoj klinici „Live hospital“ zdravstveno stanje Nikole Stakića (4) iz Prnjavora kod Šapca se polako popravlja.

Njjegovi roditelji su presrećni zbog toga, ali i zabrinuti jer nemaju 56.000 evra za preostalih šest terapija i potrebna im je naša pomoć, prenosi Telegraf.

Mali Nikola boluje od Daunovog sindroma, od rođenja je nepokretan, diše i hrani se na cjevčice, a liječenje matičnim ćelijama je jedina šansa da ozdravi i živi normalno kao njegovi vršnjaci.

Od kako su prije mjesec dana otputovali u Tursku na preglede povoljne informacije o Nikolinom zdravstvenom stanju su sustizale jedna drugu. Hrabre i uporne roditelje najviše je obradovalo kada je doktor Erdal Karaoz sa klinike „Live hospital“, inače stručnjak za liječenje matičnim ćelijama, na osnovu svih rezultata i analiza malog Nikolu odmah stavio na listu pacijenata.

Prvi put od rođenja može da podigne glavu

– Obavljena su četiri tretmana mišića, pluća i koštane srži, poslije kojih je i sam ljekar više nego prezadovoljan napretkom. Prvi put od rođenja Nikola sada može da podigne i spusti glavicu, mišići nogu i ruku su vidno opušteniji, više mu nije potreban respirator da bi disao. Ohrabrujuće je i što je njegov mozak manje oštećen nego prije dvije godine kada je bio na kontrolnom pregledu, pa su neophodno novi tretmani matičnim ćelijama da podstaknu regeneraciju i postigne još veći napredak – kaže otac Darko.

Stakići sutra moraju da se vrate u Srbiju jer više nemaju novca za boravak u Turskoj i za preostalih šest tretmana. Za mjesec dana su potrošili i poslednji evro kojim su raspolagali. Oko 50.000 evra, naime, u ranijem periodu su uplaćivali humani ljudi, dio je prikupljen preko fondacije “Budi human”, a najviše je sakupio maratonac Aleksandar Kikanović koji je za ozdravljenje malog Nikole prošle godine trčao od Loznice do Hilandara.

– Moramo da se vratimo, a već mislimo kako ćemo nastaviti liječenje. U ovom trenutku ne znamo ni čime ćemo kod kuće Nikoli kupovati vitamine i kako ćemo nastaviti sa fizikalnim terapijama u Novom Sadu. U nezavidnoj smo finansijskoj situaciji i ostaje nam samo da vjerujemo da će nas u našoj borbi za Nidžino ozdravljenje ponovo podržati brojni humani ljudi – nada se majka Danijela.

Novčana pomoć se može uplatiti na sledeće račune (pogledati na ovom linku): https://katera.news/nikola-4-se-vraca-iz-turske-jer-nema-novca-za-lijecenje

POMOĆ

Katera NewsŠabac

ЋИРИЛИЦА