loading

NEMOJ BITI ALKOHOLIČAR

https://prokupljenadlanu.rs/index.htm

NEMOJ BITI ALKOHOLIČAR

Foto: Prokuplje na dlanu

 

Udruženje „Jug Bogdan“ će u sklopu projekta „Nemoj biti alkoholičar“ , a koji je finasijski podržao Grad Propulje, organizovati tribinu 7. oktobra 2020. godine u dvorištu Srednje poljoprivredne škole, ali je i pripremio predstavu ,,Šta je to u ljudskom biću što ga tera prema piću“ koja će se za srednjoškolce odigrati istog dana od 19.00 sati u Domu kulture. Sve aktivnosti, među kojima je i podela propagandnog materijala, sprovešće se uz primenu mera zaštite od virusa kovid 19.

-Ceo projekat treba da utiče na mlade ljude, da ozbiljnije i zrelije sagledaju fenomen alkoholizma, i da ukaže na opasnost koje nosi sa sobom prekomerno konzumiranje alkohola. Sprovodeći ovaj projekat mi pokušavamo da podignemo svest o štetnosti alkohola na savremen i moderan način. – objasnio je koordinator projekta „Nemoj biti alkoholičar“ Danijel Jovanović ističući da su ciljna grupa ovog projekta pre svega srednjoškolci.
Predstava je urađena prema tekstu Dušana Kovačevića koji nikada nije izvođen u pozorištima sem u Novom Sadu daleke 1976. godine.
Pored Umetničke grupe Galerije ,,Fil-art“, u predstavi glume i učenici Dramskog studija Gimnazije, Vladimir Marković, Ignjat Jovanović, Tijana Milenković i Đorđe Joksimović.
Veliku zahvalnost Udruženje izražava Božidaru Filipoviću, koji je ustupio prostorije galerije „Filart“, za rad i pripremu predstave, a predstava je premijerno za građanstvo izvedena baš u ovom prostoru.
Ovu predstavu su već imali prilike da vide u Blacu, a dobila je poziv da bude izvedena i u Soko Banji i Leskovcu na festivalu režije, koji se organizuje u novembru mesecu.
Predavanje i izrada flajera povereni su partnerskoj organizaciji u ovom projektu, udruženju Centar za edukaciju, razvoj ličnosti i mentalno zdravlje ,,Svetovid“ iz Prokuplja. Ova aktivnost se sprovodi u saradnji sa Đačkim parlamentom Gimnazije.

POMOĆ

NEMOJ BITI ALKOHOLIČARProkupljeProkuplje na dlanuUdruženje Jug Bogdan

ЋИРИЛИЦА