loading

Nebojša Jovanović, “živa legenda” sa Morave, spasao je jedanaestoro ljudi – (VIDEO)

http://www.glaszapadnesrbije.rs/984942/Nebojsa-Jovanovic-legenda-sa-Morave-spasio-jedanaestoro-ludi/

http://www.glaszapadnesrbije.rs/984942/Nebojsa-Jovanovic-legenda-sa-Morave-spasio-jedanaestoro-ludi/


Žitelji grada na Moravi sa poštovanjem govore o svom junaku, 69-ogodišnjem Nebojši Jovanoviću, poznatom po svojim herojskim podvizima. poznatom po svojim herojskim podvizima. Jedanaestoro sugradjana spasio je Nebojša iz samrtnog zagrljaja nepredvidive reke i podario im novi život.

KURIR TV - Legenda sa Morave, spasao jedanaestoro ljudiHrabrost.Velikodušnost.Lavlje srce.Samo su neke od vrlina koje krase ovog vremešnog čoveka.Na pragu 70-e godine priča nam kako je iz nemilosrdnog zagrljaja Morave izvukao 11 ljudi. Kristalno jasnog sećanja, govori da je u svojoj 25.godini prvi put spasao čovela koji se u ledenoj reci grčevito borio za život.

„Morava ima neke njene ćudi, ona je prilično brza i plahovita.Vrlo je nezgodna kada nadolazi.Deca što se kupaju, ne znaju i nisu upućena”, kaže ovaj vrsni poznavalac reke.
Obale Morave na letnjim vrelinama umele su da privuku na stotine kupača. Ali trebalo je snage i hrabrosti skočiti u njene virovite talase na zimskom minusu, kaže junak naše priče.

Iako je izostalo društveno priznanje i ljudska pažnja za herojska dela, Nela nisu zaboravili jedanaestoro onih kojima je prujžio ruku spasa.Sada već zreli ljudi, oformili su porodice, zovu ga drugim roditeljem. A on , veliki u svojoj skromnosti, kaže da j e činio samo ono što mu srce nalaže. Ljude je spašavao u mladosti, a i sada bi , bez straha,kako mu i samo ime govori, skočio i dobio bitku sa nepredvidivom Moravom.

POMOĆ

ČačakGlas zapadne SrbijeMorava

ЋИРИЛИЦА