loading

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević” uručena najboljim privrednicima Moravičkog i Raškog okruga

http://www.glaszapadnesrbije.rs/317306/Nagrada-Kapetan-Misa-Anastasijevic--urucena-najboljim-privrednicima-Moravickog-i-Raskog-okruga/

http://www.glaszapadnesrbije.rs/317306/Nagrada-Kapetan-Misa-Anastasijevic--urucena-najboljim-privrednicima-Moravickog-i-Raskog-okruga/


Danas je nagrađeno 17 uspešnih kompanija i pojedinaca koji ih predstavljaju.

Profesor Radovan Pejanović, predsednik žirija rekao je danas da uprkos velikm poteškoćama sa kojima se privrede sveta ali i Srbije suočavaju, naša zemlja ima odlike koje omogućavaju prevazilaženje brojnih izazova.

Zvonko Tufegdžić, direktor Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga istakao je da privreda ovog regiona, uprkos svemu opstaje zato što je oslonjena na bazičnu, prehrambenu i poljoprivrednu proizvodnju odoleva krizi i trpi mnogo manje posledice u odnosu na ostale delove Republike Srbije.

 

Nagrade su uručene za različite kategorije. Nagrada za “Najboljeg mladog menadžera” pripala je Vojinu Vukadinoviću izvršnom direktoru kompanije “Metalac A.D.” za razvoj, digitalne komunikacije, IT i marketing. Brend Eurokrem ,„Swisslion“ Takovo proglašen je “Naj brendom u Regionu” a nagrada je uručena direktoru Miroslavu Jovičiću. Olivera Matović, direktorka Proizvodno – tehničkog sektora kompanije „Spektar” dobila je nagradu za “Naj ženu u biznisu regiona”, dok je “RP Štamparija“ doo, nagrađena kao najbolji pružalac usluge u regionu.

Žiri je odlučio da agencija „Niveus tim“ bude nagrađena u kategoriji “Najbolje usluge socijalne zaštite i društvena odgovornost” a priznanje je preuzela Aleksandra Jovičić, direktorka agencije. Za afirmaciju kulturno – istorijskog nasleđa i očuvanje tradicije srpskog narodan nagrađen je Muzej rudničko – takovskog kraja Gornji Milanovac, a nagrada je uručena direktoru Aleksandru Marušiću.

 

Opština Gornji Milanovac pre samo tri nedelje imala je čast da bude dobitnik nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” za doprinos razvoju i unapređenju privrednog i društvenog ambijenta Srbije, a predsednik Dejan Kovačević, današnji domaćin dodele priznanja kaže da je veoma zadovoljan jer je prepoznat rad lokalne samouprave ali i svih privrednih činilaca u opštini.

„Danas su ovde najveći privrednici Moravičkog i Raškog okruga i svi koji su sada dobili priznanje zaslužili su ga mnogo ranije”, rekao je Kovačević čestitajući svim dobitnicima.

„Ova nagrada se dobija za ono što je urađeno u prošlosti ali je i veliki podstrek za bolji rad u budućnosti, pre svega u društveno korisnom radu gde je svako od nas u mogućnosti da pomogne svojoj okolini”, naglasio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

 

Danas su nagrađene i kompanija “Tehnograd inženjering” Kraljevo, “Unipromet” Čačak, Kompanija “Auto Čačak”, “AD Novi Pazar put”, Elektromontaža d.o.o.Kraljevo, Fabrika nameštaja “Numanović”, Novi Pazar, PD “Atenic commerce” doo, Čačak, „Kotlenik – promet” doo Lađevci, Kraljevo, Preduzeće “Premija” Novi Pazar, “Pantelić” doo Kraljevo, Modna kuća “Barbosa” Novi Pazar.

Ocenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva, organizuje se u okviru projekta “Put ka vrhu”, koji je nastao pre 20 godina, sa osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije.

 

Nosioci projekta su “Media Invent” i Novosadski i Beogradski Univerzitet, a stručnu pomoć u njegovoj realizaciji daju Privredna komora Vojvodine, privredne komore Srbije i lokalne samouprave.

 

Glas zapadne Srbije

POMOĆ

Glas zapadne SrbijeGornji Milanovac

ЋИРИЛИЦА