loading

Na pordučju Krajine pomognuto 15 porodica

https://www.srbizasrbe.org/na-porducju-krajine-u-velikoj-vaskrsnjoj-akciji-pomognuto-15-porodica/

https://www.srbizasrbe.org/na-porducju-krajine-u-velikoj-vaskrsnjoj-akciji-pomognuto-15-porodica/


Suočeni sa istim problemima kao i tokom realizacije prethodne velike Božićne akcije, nismo odustali, već smo iako fizički udaljeni uspeli da uspešno sprovedemo tradicionalnu Vaskršnju akciju pomoći porodicama na području Krajine i tako pokažemo da zatvorene granice, nisu zatvorile i naša srca, a još manje uspele da onemoguće dostavu pomoći našim porodicama u krajevima od istočne Slavonije do Dalmacije. Pomognuto je uz pomoć naših neumornih saradnika petnaest porodica, a vrednost celokupne akcije iznosila je 30.670 evra.
Kao i uvek, nekako je težište akcije bilo opet u reonu Dalmacije, gde je pomoć dobilo pet porodica.

Najveću pomoć dobila je mala porodična zadruga Đujića u Kninu. Otac i majka, iliti deda i baba Milan i Radmila žive u domaćinstvu sa svojim sinovima Predragom i Savom, njihovim suprugama Aleksandrom i Radmilom i sa četvoro unučića – Stefanom (6), Emom (5), Filipom (3) i Anom (1). Za njih je obezbeđena PVC stolarija u vrednosti od 3.700 evra.

Takođe u Kninu, pomoć dobija i porodica Jovanović koju čine roditelji Đulio i Maja i troje dece Dora (15), Ilarija (11) i Nola (4). Obezbeđen je crep i drvene grede za sanaciju krova, a vrednost pomoći iznosi 2.000 evra.

Treća pomognuta porodica bili su Matijevići iz Kolašca. Vredni roditelji Jovica i Jovana iskoristiće dobijenu pomoć u vidu građevinskog materijala za izgradnju prostorije za držanje i prodaju meda. Nadamo se da će i dečica Dunja (3), Ljubica (1) i beba Rajko (nepunih mesec dana) vrlo brzo osetiti blagodati dobijene pomoći u vrednosti od 2.500 evra.

Još jedna pomoć koja za cilj ima otvaranje poljoprivrednog gazdinstva stigla je do četvrte pomognute porodice sa područja Dalmacije. Ovog puta Perićima iz Oćestova, mladom bračnom paru Zoranu i Zorani i bebi Jovanu (1) obezbeđen je građevinski materijal za izgradnju štale. Vrednost nabavljene robe iznosi 2.200 evra. Vredni domaćin je uspeo vrlo brzo i da postavi na štalu dobijeni lim i grede, pa očekujemo lepe vesti kada ovo gazdinstvo i zvanično bude registrovano.
POMOĆ

DijasporaKrajnaSrbi za Srbe

ЋИРИЛИЦА