loading

Maloj Nađi (14) iz Čačka, hitno potrebna pomoć

https://mediaportal.rs/2020/05/18/maloj-nadji-14-iz-cacka-hitno-potrebna-pomoc/

https://mediaportal.rs/2020/05/18/maloj-nadji-14-iz-cacka-hitno-potrebna-pomoc/


Nađa Marinković, učenica 8. razreda OŠ “ Milica Pavlović” u Čačku, rođena je sa ulegnutim grudnim košom, što joj otežava disanje i rad srca!

U 8. godini života izvršena je operacija kojom je Nađi ugrađena čelična ploča u grudni koš, sve sa šavovima koji su bili vezani za rebra i stabilizatorom na lopatici. Pre 3 godine šipka, šrafovi i stabilizator su izvađeni.

Međutim, Nađa ima i dalje ogromnih problema sa disanjem, radom srca, trpi nesnosne bolove. A njena majka Marina navodi da su lekari rekli da je Nađa životno ugrožena i da mora ići podhitno i što pre na još jednu operaciju i da su dani u pitanju da li će preživeti.

ledećom operacijom je predviđeno da se otvori ceo grudni koš, vade se hrskavice, ugrađuje se plastika, čelična ploča, šrafovi na rebrima, stabilizator, ponovo! Da bi se grudni koš izdigao i da bi srce imalo mesta za rad!

“Nažalost, ja nisam u mogućnosti da platim operaciju, pa ovim putem molim ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu, da uplate donaciju na dole navedene račune ili da se jave meni” – kaže Nađina majka, Marina Dragutinović

POMOĆ

Čačak

ЋИРИЛИЦА