loading

MAJA POKLONILA ZAŠTITNE MASKE ĐACIMA U TOVRLJANU

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/maja-poklonila-zastitne-maske-djacima-u-tovrljanu-8926.htm

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/maja-poklonila-zastitne-maske-djacima-u-tovrljanu-8926.htm


Maja Blagojević (26), koja je u vreme vanrednog stanja zbog pandemije izazvane korona virusom, sašila i poklonila oko 1000 zaštitnih maski onima kojima su bile najpotrebnije, ne posustaje sa svojim dobročinstvom, što je pokazala, jer je pre nekoliko dana donirala maske za učenike i učitelja škole u selu Tovrljanu.-Drago mi je što mogu da pomognem dečacima i devojčicama iz ove škole. Oni vredno uče i rade, sa svojim učiteljem Markom Čikarićem, koji je i pokretač ove ideje – objašnjava Maja Blagojević.
Ona još dodaje da su maske dvoslojne, sašivene od pamučnog materijala, što je vrlo važno za sve, a pogotovo za decu. Uz to Maja se postarala da zadovolji ukuse i dečaka i devojčica, što se tiče dezena i na taj način im ulepša školske dane u doba pandemije.

Petoro đak Andrijana, Marija, Nikolina, Dimitrije i Vladan, su se jako obradovali i sa svojim učiteljem, zahvaljuju se Maji na poklonu. Oni su izabrali maske prema svom ukusu, a naravno izbirljivije su bile devojčice.
-Maske su jako lepe i što je veoma značajno, dvojslojne su i od materijala koji se lepo održava – navodi učitelj Marko.
Ova mlada i vredna prokupčanka je inače, zajedno sa svojom majkom Marinom i bakom Radmilom u doba vanrednog stanja, izazvanim virusom kovid 19 sašile i donirale oko 1000 maski Vojsci Srbije, Policijskoj upravi, Domu zdravlja i prokupačkoj bolnici, Domu starih, kao i lokalnoj samoupravi.
Maja, koja je diplomirala na Beogradskoj politehnici i upisala master studije na odseku bezbednost i zdravlje u Užicu, maske šije sa majkom Marinom i bakom Radmilom u njihovoj kućnoj radionici na bakinoj mašini, a materijal nabavlja zahvaljujući poslovnim vezama, koje je stekla njena majka kao vlasnica butika “Sky –Mari“.
POMOĆ

Humanost na deluProkupljeProkuplje na dlanu

ЋИРИЛИЦА