loading

MAGARENCE PROKA ZAŠTITNI ZNAK TURISTIČKE ORGANIZACIJE PROKUPLJA

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/magarence-proka-zastitni-znak-turisticke-organizacije-grada-9097.htm

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/magarence-proka-zastitni-znak-turisticke-organizacije-grada-9097.htm


Naši Prokupčani i mnogi gosti našeg grada, u Turističkoj organizaciji grada Prokuplja, mogu da kupe privezak ili magnet sa likom magarenceta Proke. Maketa magarenceta ProKe, koje je osvojilo srca svih a posebno najmlađih, dočekuje nas i na ulazu u Turističku organizaciju grada Prokuplja. Tako se zahvaljujući kreativnosti tima Turističke organizacije ostvarila davnašnja želja mnogih Prokupčana da magare bude zaštitni znak Prokuplja. Ova pitoma i nama draga životinja, koju je nekad imalo svako domaćinstvo u gradu, jer je bila veoma korisna za rad, postaće malo kasnije razlog da Prokuplje dobije nadimak Magarevo. Ovi suveniri koštaju simbolično 120 dinara.
-Potrudili smo se da ProKa svojim modernim izgledom ali ujedno i u prepoznatljivoj tradicionalnoj Srpskoj nošnji, osvoji srca naših sugrađana a posebno naše dece, i verujte da je od svoje premijere na šetalištu kao maketa, onu vidu priveska ili magneta ušao u veliki broj domova. Rado ga kupuju naši Prokupčani, naši zemljaci koji su letos posećivali svoj rodni grad, ali i strani gosti. Svi oni odnose suvenire ProKe kao dragu uspomenu na naš grad. Posebno je interesantna maketa ProKe u prirodnoj veličini ispred Turističke organizacije sa kojom se slika veliki broj ljudi a naročito roditelji sa decom. Posebno zbog naših najmlađih, osmislili smo i ProKin kutak sa dečijim mobiljarom. Svaki grad je specifičan i prepoznatljiv po nečemu zanimljivom, tako je i naš grad mnogima zanimljiv na ovaj način i to je bila inicijalna ideja da nastane ovaj originalni brend. ProKa će imati dodatne varijacije koje će biti u funkciji mnogih naših aktivnosti a predstavlja i pravog domaćina nanašem sajtu-rekao je direktor Simon Simonović.

Magarence je posebno osvojilo srca najmlađih, a naši stariji sugrađani kažu da ih je ProKa dodatno inspirisao da svojim unucima ispričaju, a sebe podsete na priču o Magarevu.
Simonović, u tome što su posebno ovi suveniri sa likom magarenceta privukli veliku pažnju, vidi potvrdu dobrog rada, ali prema njegovom mišljenju najznačajnije je što je grad Prokuplje konačno dobio svoj zaštitni znak koji se dopada svima i koji oslikava jedan važan deo istorije života našeg grada. Uz to, treba posebno istaći da je na ovaj inovativan način značajno poboljšan jedan segment turističke ponude grada.
Simonović je još dodao i da će Turistička organizacija grada Prokuplja sa ovim originalnim suvenirom nastupiti na predstojećem16. Međunarodnom festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“, koji će se održati 14. oktobra 2020. godine u Kruševcu.
Vrlo je važno reći da je Turistička organizacija našeg grada proteklih meseci intezivno radila na uspostavljanju saradnje sa srodnim organizacijama iz drugih gradova, ali i sa ustanovama i institucijama koje rade na očuvanju i negovanju istorijskih tekovina i prirodnih dobara.

POMOĆ

magarence ProkaProkupljeProkuplje na dlanu

ЋИРИЛИЦА