loading

Letnja škola čuva znanje – ADRA Srbija

https://adra.org.rs/2020/07/13/letnja-skola-cuva-znanje/

https://adra.org.rs/2020/07/13/letnja-skola-cuva-znanje/


„Srećan rođendan, Nina, od mene i moje sestre i da si živa još 105 … Da ti se ostvare sve želje i da imaš još puno strpljenja da budeš uz nas… Mnogo vam hvala, da ne bi bilo vas ja ne bi mogla sve da uradim i hvala što odvojite vreme za nas. Hvala punooo “

Ovo je čestitka koju je Adrinoj učiteljici napisala desetogodišnja devojčica, jedna od oko 100 dece iz 3 podstandardna naselja u Beogradu kojima je neophodna podrška u savladavanju brojnih prepreka ka uspešnom obrazovanju, a koje proizilaze iz složenih socio-ekonomskih uslova života.U okviru programa „Škola na točkovima“ koji je pokrenut zimus, a koji finansira ADRA International, organizujemo dvomesečnu Letnju škola. 85 dece romske nacionalnosti je uključeno u zabavne, obrazovne i rekreativne aktivnosti. Ovim pristupom se ublažava gubitak znanja koji tipično nastaje kod sve dece u toku letnjeg raspusta. Ona se usput uče i timskom radu i disciplini. Letnja škola prilagođava se okolnostima vezanim za aktuelnu epidemiološku situaciju.

Deo aktivnosti odvija se i u Adrinom Društvenom centru.
Cilj programa „Škole na točkovima“ je da se ovoj deci obezbedi što kvalitetnije obrazovanje i ostanak u školi.Koristimo koncept mobilne škole – škole na pragu kuće.

Reč je o adaptiranoj, adekvatno opremljenoj i brendiranoj kamp-prikolici koja posećuje podstandardna naselja i deca u njoj, uz podršku učitelja i učiteljica na terenu, napreduju na svom obrazovnom putu.

Preuzeto i nastavak teksta na: https://adra.org.rs/2020/07/13/letnja-skola-cuva-znanje/

POMOĆ

ADRABeogradLetnja škola

ЋИРИЛИЦА