loading

Ko stoji iza oglasa koji je jutros iznenadio Čačane: Dva srednjoškolca koji se ne libe posla da bi zaradili džeparac

http://www.glaszapadnesrbije.rs/380798/ko-stoji-iza-oglasa-koji-je-jutros-iznenadio-cacanke-dva-srednjoskoca-/

http://www.glaszapadnesrbije.rs/380798/ko-stoji-iza-oglasa-koji-je-jutros-iznenadio-cacanke-dva-srednjoskoca-/


Maglovito oktobarsko jutro u Čačku, poput majskog sunca razvedrio je oglas na kom je napisano da su dva srednjoškolca

Drugari Nikola i Boban ne rade po satu ni po dnevnici, nego koliko im ko da, foto: RINA

raspoložena da zarade novac za džeperac tako što će pomagati onima kojima je to potrebno. Pritom, ovi dečaci, Nikola i Boban, nemaju cenu, niti rade po satnici, već uzimaju onoliko koliko domaćin odluči novca da im da.

„Učim za frizera i sviram saksofon, a imam i zdrvastvenih problema i sve to izuskuje novac, koji roditelji i pored najbolje namere nemaju da mi daju. I nakon razgovora sa bratom i drugom, rešili smo da na ovaj način zaradimo još neki dinar. Odštampali smo letke, izlepili po gradu i od jutros telefon ne prestaje da zvoni“, rekao je Nikola za RINU.
Nikoli od jutros ne prestaje da zvoni telefon

Ova dva srednjoškolca cepaju drva, šetaju kućne ljubimce, peru automobile i pomažu u svim drugim kućnim poslovima. Kako kažu, nije im teško, jer radne navike već su stekli radeći kod svoje kuće. Boban ima šesnaest godina, učenik je Mašinsko – saobraćajne škole i ukoliko posao zaživi želeo bi da skupi dovoljno novca da otvori svoju malu automehaničarsku radnju.

 

Boban i Nikola od malih nogu zarađuju za život

„Svi naši drugari kad su videli oglas su nas podržali. Nema potrebe da celo popodne sedimo po kući, igramo igrice ili provodimo vreme na društevni mrežama, ako smo sposobni sami da zaradimo džeparac i tako pomognemo kućni budžet, ali i uštedimo neke pare. Ide zima, hladno vreme, mnogima će biti potrebna pomoć oko ogreva, ali i čišćenja snega i nadamo se da će nas zvati“, priča Boban.

Nema sumnje da su ova dva dečaka, jedan od najsvetlijih primera omladine u Čačku koji se ne oslanjaju na druge, već svojim poštenim radom žele da zarade novac. Nadaju se da će u tome i uspeti, ne da se obogate, ali dovoljno da Nikola kupi novo ozvučenje za instrument koji obožava, a Boban za alat koji mu je potreban.

GZS/RINA

POMOĆ

ČačakGlas zapadne Srbije

ЋИРИЛИЦА