loading

Humanost na delu: Kraljevački medicinari pomažu kolegama u Kragujevcu i Novom Pazaru

http://www.glaszapadnesrbije.rs/548248/humanost-na-delukraljevacki-medicinari-pomazu-kolegama-u-kragujevcu-/

http://www.glaszapadnesrbije.rs/548248/humanost-na-delukraljevacki-medicinari-pomazu-kolegama-u-kragujevcu-/


Zbog povećanog broja pacijenata obolelih od korona virusa,iz Opšte bolnice ,,Studenica“ Kraljevo ispraćene su medicinske ekipe u Kragujevac i Novi Pazar kako bi u narednim danima pomagale zdravstvenim radnicima u ovim gradovima u lečenju obolelih.
U Klinički centar Kragujevac otputovali su tehničari Aleksandar Arsić,Aleksandar Calić i Nikola Radović,medicinska sestra Gordana Zarić i anesteziolog dr Slađana Nikolić.

U Opštoj bolnici Novi Pazar lekarima i ostalom medicinskom osoblju pridružili su se kraljevački anesteziolozi dr Tatjana Petrović i dr Saša Pavlović koji će pomagati novopazarskim kolegama u zbrinjavanju obolelih.
Ovi maladi a već iskusni lekari, medicinske sestre i tehničari, naoružani znanjem i iskustvom, još jednom će se,samo sada u drugim sredinama, uhvatititi u koštac sa opakom nevidljivom bolešću što je, kako su istakli pri odlasku, njihova profesionalna, patriotska i ljudska obaveza.

Kraljevačke medicinare ispratio je direktor Opšte bolnice ,,Studenica“ Kraljevo dr Zoran Mrvić poželevši im da se vrate kao pobednici.

,,Idete u veliku plemenitu misiju da spasite živote i mi smo ponosni što imamo ovakve heroje“, poručio je kolegama dr Mrvić..

POMOĆ

Glas zapadne SrbijeKraljevoNovi Pazar

ЋИРИЛИЦА