loading

Humanitarni turnir u basketu u istočnom delu Švajcarske

https://www.srbizasrbe.org/odrzan-prvi-dogadjaj-u-istocnom-delu-svajcarske/

https://www.srbizasrbe.org/odrzan-prvi-dogadjaj-u-istocnom-delu-svajcarske/https://www.srbizasrbe.org/odrzan-prvi-dogadjaj-u-istocnom-delu-svajcarske/


Pored svih poteškoća izazvanih širenjem korona virusa, švajcarski ogranak H.O. Srbi za Srbe uspjeo je, uz poštovanje svih preporuka koje je izdalo ministarstvo zdravlja, da organizuje humanitarni turnir u basketu i brzom šutiranju trojki.

Basket iz Bloka održan je u nedelju , 6.septembra, u gradu Vil, a ujedno ovo je bio i naš prvi humanitarni događaj u ovom djelu Švajcarske. Učešće u basketu uzelo je čak šesnest ekipa, dok takmičenju u brzom šutiranju prijavilo se 39 učesnika. A divan dan krunisala je fenomenalna cifra od 2.100 franaka.

Након вишечасовне борбе која је протекла у фер и пријатељском надметању, најмирнија шутерска рука и постоље побједника заузели су следећи такмичари и то овим распоредом, треће мјесто изборио је Ратко Анђелковић, друго Раде Мијић, а побједник је био Миодраг Јакшић.

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni na basketaškim terenima, ekipe su bile podjeljene u četiri grupe i prolaz dalje ostvarile su dvije prvoplasirane. Nakon kraće pauze koja je bila za predah timova, usledila je eliminaciona faza, u kojoj su timovi pokazali mnoštvo kvalitetnih poteza koje je publika svaki put nagrađivala aplauzima. Treće mjesto i bronzanu medalju osvojila je ekipa „TRIPPLE THREAT“, a posebnu draž i uživanje donjela je finalna borba gdje je pitanje pobjednika riješeno tek u produžetku, gdje je srebro otišlo u ruke ekipe Bears, a zlatom se okitila ekipa KK Wangen 3×3 koja je nastupila u sastavu Miloš Tripunović, Rade Mijić, Zlatan Delić i Goran Zekić.

Na kraju, još jednom se zahvaljujemo svima koji su bili deo ovog projekta, i dali svoj doprinos da još jedan događaj bude uspešno završen. Ova akcija ne bi bila moguća da nismo imali pomoć od našeg prijatelja Miodraga Manajlovića i košarkaškog kluba „Bears“ iz Vila.

POMOĆ

DijasporaSrbi za SrbeŠvajcarska

ЋИРИЛИЦА