loading

Humani gest srednjoškolaca iz Milića

https://katera.news/lat/humani-gest-srednjoskolaca-iz-milica

https://katera.news/lat/humani-gest-srednjoskolaca-iz-milica


Savjet učenika Srednjoškolskog centra “Milutin Milanković” u Milićima danas je milićkom Centru za socijalni rad uručio humanitarnu pomoć koju su učenici prikupili u akciji organizovanoj povodom obilježavanja Nedjelje djeteta.

-Učenici su u saradnji sa zaposlenima u školi od početka oktobra prikupili 460 KM, knjige, igračke, slatkiše, garderobu – izjavila je novinarima koordinator Savjeta učenika, profesor Radojka Savkić.

Ona je zahvalila učenicima i profesorima koji su učestvovali u ovoj akciji i u doba otežanog rada uspijeli da prikupe ovoliko sredstava.

-Sigurna sam da će se Centar za socijalni rad pobrinuti da ova pomoć dođe u prave ruke –  rekla je Savkićeva.

Predsjednik Savjeta učenika Anja Marinković izjavila je da je ova akcija novo iskustvo jer se odvijala u doba epidemije virusa korona i putem onlajn sastanaka.

-Nismo očekivali ovako veliki odziv i zato hvala svima. Pozvala bih učenike da učestvuju i u akciji `Obradujmo naše vršnjake na Kosovu i Metohiji`, koja će trajati do kraja godine, a u kojoj se može donirati najmanje jedna KM. Tako ćemo se pridružiti našim vršnjacima širom Srpske –  rekla je Marinkovićeva.

Zamjenik predsjednika Savjeta učenika Katarina Dukić navela je da su srednjoškolci napisali i poruke podrške djeci koja su korisnici socijalne pomoći.

-Naše poruke podrške glase – `Nikada ne smijete odustati`, `Pobjednici nikada ne odustaju, a ljudi koji odustaju nikada ne pobjeđuju` – kaže Dukićeva.

Psiholog u Centru za socijalni rad u Milićima Marijana Gligorović napomenula je da će prikupljena pomoć biti uručena djeci sa smetnjama u razvoju, bez roditeljskog staranja i onoj lošijeg materijalnog stanja.

-Mi smo već pripremili spiskove na osnovu kojih možemo rasporediti pomoć koju smo dobili od učenika i to ćemo učiniti naredne sedmice –  rekla je Gligorovićeva.

Humanitarna akcija organizovana je uz podršku direktora Srednjoškolskog centra “Milutin Milanković” u Milićima Vesne Bogičević, koordinatora Savjeta učenika, profesora Radojke Savkić, kao i 14 učenika, članova Savjeta.

POMOĆ

Katera NewsRepublika Srpska

ЋИРИЛИЦА