loading

Humani gest Almire Mumić: Svekru donirala deo jetre

https://katera.news/svekru-donirala-dio-jetre

https://katera.news/svekru-donirala-dio-jetre


Nusret Mumić iz Živinica zaradio je penziju u Rudniku mrkog uglja “Đurđevik”.Kad je trebalo da u miru provodi penzionerske dane, ovog 65-godišnjaka je stigla bolest. Prije pet godina, dijagnosticirana mu je ciroza jetre.U početku ni slutio nije koliko je to opasno i da će jedini spas za njega biti transplantacija jetre. Život mu je o tome ovisio.

Došla kući

Nusret ima tri sina, ali nijedan od njih, tako su pretrage i nalazi pokazali, nije mogao biti donor dijela jetre. Ipak, šansa za Nusreta se ukazala. Njegova snaha Almira Mumić, supruga najstarijeg sina Nusmira, odlučila je darovati dio jetre svom svekru i tako mu spasiti život.

Operacija je uspjela i Nusret se dobro osjeća. Nakon operativnog zahvata, dobro se osjeća i Almira, koja se već vratila kući. Vijest o njenom humanom gestu objavljena je na društvenim mrežama. Svi, bez izuzetaka, iskazuju divljenje Almirinom gestu i žele brz oporavak i njoj i njenom svekru.

Almira je nakon operacije sretna što je učinila humano djelo.

Poruke podrške

– Hvala vam svima na podršci i željama za brzo ozdravljenje. Dobro sam, hvala Bogu. Svekar je odlično, ali će nešto kasnije biti s nama kod kuće, jer transplantirani pacijenti  budu malo duže u bolnici – kazala je Almira.

POMOĆ

Bosna i HercegovinaDijasporaKatera NewsŽivinice

ЋИРИЛИЦА